Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus

Un metge del Banc de Sang, nou positiu per coronavirus a la sanitat catalana

Ha obligat a aïllar a 11 professionals més

Un metge del Banc de Sang i Teixits (BST) és un dels més de 100 positius per coronavirus confirmats a Catalunya. Ha obligat a  aïllar 6 professionals del Clínic i 5 de Bellvitge, on treballava. Segons han confirmat des del BST, es tracta d'un hematòleg de 60 anys  que treballava entre el BST dels dos hospitals.

Se sospita que va infectar-se per contagi amb una persona positiva  fora de l'activitat professional. Fonts del BST expliquen que es troba , i només té unes dècimes de febre i tos. Els onze contactes professionals aïllats a casa de forma preventiva haurien estat persones amb qui l'infectat va reunir-se durant una estona llarga.

No tindrà repercussió en les donacions

Per contra, els equips d'epidemiologia no han considerat prendre  mesures preventives  de cara els donants, ja que pel lloc de treball del metge dins del BST i el grau de contacte amb donants no ho veuen necessari.

Des del BST remarquen que no hi ha cap problema  per a les donacions i que tots els punts segueixen oberts. A més, recorden que estar en un bon estat de salut ja és un requisit previ per a donar sang.