Fotomuntatge del rostre de César Carballo i una sala d'hospital

El metge César Carballo, a punt de morir: «Pensava fer-la servir»

César Carballo desvela com de prop va estar de morir durant una nit de guàrdia

César Carballo, el mediàtic metge del servei d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, va visitar aquest diumenge 'Cuarto Milenio' per explicar en detall diversos successos que li han tocat viure treballant a l'hospital. I és que, segons va explicar Carballo, va estar a punt de morir una vegada quan estava de guàrdia.

César Carballo va tornar al programa d'Iker Jiménez per revelar les seves històries personals en els seus divuit anys de servei a urgències. Així, 'Urgencias, entre la vida y la muerte' posa de manifest anècdotes, algunes d'agradables, mentre que d'altres són altament impactants i molt perilloses.

Encara que, de fet, va haver-hi una ocasió on el doctor Carballo va témer per la seva vida quan es dedicava a la seva gran passió. A la xerrada amb Iker, César Carballo va recordar com en una nit treballant de guàrdia va arribar a l'hospital un jove de 18 anys que acabava de patir un brot psicòtic.

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
El doctor César Carballo en una intervenció al programa de Cuatro 'Horizonte: Informe Covid' | CUATRO

«Semblava una persona normal dins de la seva patologia, però l'auxiliar d'infermeria va recollir la seva bossa i es va adonar que a dins hi havia alguna cosa pesant», va explicar. Sembla que aquest objecte que ocultava a la seva bossa era una destral.

El metge va apuntar que aquesta auxiliar d'infermeria li va salvar la vida a gran part dels seus companys i entre ells el mateix Carballo. «Aquell home havia amagat la destral entre les seves coses i pensava fer-la servir a l'hospital, i aquell pacient escoltava veus. Aquesta nit jo estic segur que ens salvàrem de morir, si no hagués estat per aquella auxiliar, jo no estaria aquí assegut amb tu», relatava.

No és un succés aïllat

Però el que és preocupant segons l'expert sanitari és que aquest no és un fet aïllat. Segons Carballo, les agressions al personal sanitari són habituals i fins i tot el mateix doctor ha confessat que va arribar a rebre puntades de peu per part de diversos pacients.

«Les escopinades són una mica freqüents, hi ha persones que no entenen que s'hagin de quedar a l'hospital en contra de la seva voluntat. Altres no són capaços de suportar les esperes per ser atesos», es lamentava el convidat de 'Cuarto Milenio'.

César Carballo fent-se una selfie en un plató de televisió
El doctor César Carballo ha estat criticat per la seva excessiva aparició als mitjans de comunicació | Twitter / @ccarballo50

Crítiques a les xarxes socials per la contínua aparició de César Carballo

Tot i relatar les dures vivències que ha hagut de patir Carballo mentre exercia la seva professió, molts espectadors del programa van retreure la seva presència. I és que han criticat Iker Jiménez per, igual que va fer a 'Horizonte', comptar amb Carballo com a col·laborador de 'Cuarto Milenio'.

«Mira de veritat, vol dedicar-se a la seva feina de metge? Que li agrada més un plató que a un ximple un llapis», escrivia un usuari.

«S'està convertint en el dolent d'una pel·lícula de Marvel a passos de gegant», «aquest home quan treballa?», es preguntava un altre.

«No home, no… té cura del nivell dels convidats, Iker…», han sigut alguns dels comentaris dels espectadors a les xarxes socials.

«Per fi, després de 15 anys de programa, ha aconseguit que aparegui un fantasma en directe», deia un altre dels missatges ofensius contra l'adjunt d'urgències del Ramon y Cajal.

El cas és que César Carballo ha respost als crítics amb una frase d'Antonio Gala, encara que un nou usuari li responia de la següent manera: «si l'enveja fos tenyida...».

I a més, afirmava que «ahir llegia unes paraules atribuïdes al gran Antonio Gala, que em van cridar l'atenció: 'És aquest un país que encara sospita de l'èxit'. Curiós, oi?», sentenciava el convidat.