Pedro Cavadas.

El doctor Pedro Cavadas llença el seu pronòstic sobre el coronavirus el 2022 a Espanya

2022 podria ser l'any del final de l'etapa aguda de la pandèmia i de l'obligatorietat de l'ús de mascareta

La dita diu que any nou, vida nova. Si parlem en termes sanitaris, no ha canviat absolutament res respecte a finals del 2021. El coronavirus segueix assetjant de la mateixa manera que ho feia fa un parell de setmanes i Espanya està vivint la pandèmia com un autèntic calvari a tota la població.

L'amenaça d'Òmicron continua vigent i ni tan sols la vacuna no ha pogut evitar la propagació d'aquesta nova variant. No hi ha dubtes que aquesta malaltia ens ha amargat Nadal i tampoc sembla que tingui intenció de marxar aquest any nou.

Una dona estornudant amb la mascareta posada.
El final de la pandèmia del coronavirus podria estar cada cop més a prop. | CatalunyaDiari

Qualsevol notícia optimista sempre serà ben rebuda per als espanyols, i encara més si és per part d'un expert. És per això que els ciutadans han parat atenció al pronòstic que ha donat el cirurgià Pedro Cavadas sobre el coronavirus el 2022.

Ja ho va dir el 2020...

El doctor, inclòs durant a la llista Forbes dels millors metges, ja havia llançat una predicció fa dos anys sobre la gravetat de la pandèmia quan encara no havia esclatat. Ell ja havia alertat de la seva «perillositat» i que «no sembla una broma per vendre màscares».

Tres infermeres en l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid.
El coronavirus podria acabar aviat. | GTRES

Després d'aquestes declaracions, Pedro Cavadas va ser titllat d'«alarmista» i «propagador de bitlles» per part dels mitjans de comunicació. El temps, finalment, li va donar la raó. Des del primer cas de coronavirus a Wuhan, ja va avisar de la perillositat que podria suposar per al món sencer.

Va passar de frau a savi en qüestió de mesos

Deu mesos després de les seves prediccions, l'octubre del 2020, el metge valencià s'havia guanyat l'afecte dels ciutadans. És per això que va fer una de les entrevistes amb més audiència a Espanya parlant sobre la pandèmia mundial i llançant tres idees clau.

 

A la conferència, va informar que la vacuna contra el coronavirus tindria efectes secundaris i provocaria conseqüències en les persones que la rebin. A més, les dosis arribarien ràpidament als països més desenvolupats, però no als pobres, fet que dificultaria l'erradicació de la malaltia.

Pedro Cavadas.
Pedro Cavadas ha encertat totes les prediccions. | Twitter

Tota aquesta informació generada per Pedro Cavadas va ser confirmada mitjançant dades per l'Organització Mundial de Salut. Les injeccions han generat reaccions adverses en alguns casos i encara no han arribat als llocs que tenen menys recursos econòmics. Al seu torn, les nacions amb més riqueses ja són al procés de la tercera dosi i països com Israel posen sobre la taula l'opció d'una quarta.

La seva predicció per al 2022

El prestigiós cirurgià ha explicat que hi ha una possibilitat que a la tardor del 2022 la màscara podria deixar de ser obligatòria. D'aquesta manera, ha defensat el missatge del 2020: «M'agradaria pensar que en un parell d'anys serà opcional i que serà decisió de cadascú. No ho veig tan ràpidament».

Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS)
Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS) dona suport a Pedro Cavadas. | EFE

Pedro Cavadas, que ja compta amb el suport de les organitzacions sanitàries, no és l'únic amb pensament optimista per a l'any nou. El director de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assenyalat que l'any 2022 pot ser «la fi de l'etapa aguda de la pandèmia».

Per això, el responsable de l'entitat creu que és clau el procés de vacunes a tot el món, tal com va argumentar el doctor. «Confiem que aquest sigui el final, però certament encara no hi som i queden encara obstacles que esperem superar aconseguint igualtat en el repartiment de vacunes», va advertir.