Jorge Rey

Jorge Rey, el jove que va predir Filomena, pronostica com serà el temps de 2022

Jorge Rey vaticina una primavera plujosa i un estiu inestable per a aquest any

Des que Jorge Rey va predir la borrasca Filomena fa poc més d'un any, les alertes que explica mantenen en suspens el nostre país. El jove meteoròleg de 15 anys ja és una cara popular a Espanya i no n'hi ha per menys, ja que les seves prediccions acostumen a ser verídiques.

El burgalès assegura que encerta el 98 % dels seus pronòstics meteorològics, un fet innegable després de ser el primer a avisar de l'arribada de Filomena.

El mètode que utilitza Jorge Rey per als seus pronòstics és el de les cabanyoles. Es tracta d'un sistema de predicció a llarg termini que consisteix a vaticinar com serà el pròxim any d'acord al que digui la naturalesa en un període concret del temps. Per fer-ho, s'estudien diferents factors: els núvols, les marees, els vents i, fins i tot, el comportament dels animals.

2022, un any d'inestabilitat meteorològica

Ara, el jove meteoròleg ha vaticinat com serà el temps durant el llarg d'aquest nou any.

Segons Jorge Rey, aquest hivern estarà marcat per «tàlvegs, aire fred i borrasques, que afectaran sobretot amb nevades cap al nord peninsular». Fa poc més d'un mes, Jorge Rey ja va avançar que el 2022 tindria un hivern fred. A més, també va vaticinar alguns llocs on es produirien nevades després de cap d'any. Sembla que a Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria i Catalunya hi arribarà una massa freda que provocarà nevades a principis d'any.

Al seu torn, el meteoròleg també creu que aquest any hi haurà «una primavera plujosa i un estiu inestable». Encara que això no és tot, també s'atreveix a donar més detalls sobre què ens espera aquest 2022 en l'àmbit climatològic.

Gener, mes de nevades i gelades

Jorge Rey vaticina un inici d'any fred. Segons les seves prediccions, la primera quinzena de gener serà plujosa i pot arribar a nevar a cotes mitjanes-altes. A mesura que avanci el mes, les nevades i les gelades s'intensificaran, encara que el jove ha marcat especialment un dia al calendari: el 24 de gener.

Imagen de un día de nevada en España
Jorge Rey marca el 24 de gener al calendari com a data a tenir en compte per una possible gran nevada. | Archivo

Febrer, vent i pluges

Les pluges marcaran aquest mes de febrer. Encara que segons les seves prediccions plourà durant les dues primeres setmanes de febrer, no serà fins a la segona meitat del mes quan s'intensificaran. A les pluges se li sumaran vent i gelades fortes.

Al març, més pluges

Al mes que dona la benvinguda a la primavera, les pluges també seran les protagonistes. Durant la primera quinzena les temperatures estaran dins dels valors habituals, però a partir de la segona quinzena aquests valors seran una mica més alts del normal per a aquesta època.

A l'abril, aigües mil

Segons Jorge Rey, aquest refrany es complirà al peu de la lletra aquest 2022, sobretot les dues primeres setmanes del mes.

Imatge de persones caminant amb paraigües
Segons Jorge Rey aquest abril del 2022 serà especialment plujós. | EFE

Més pluges al maig

Maig tampoc no es quedarà enrere pel que fa a les pluges. El jove meteoròleg creu que fins i tot podria nevar a cotes mitjanes-altes durant aquest cinquè mes de l'any. Això sí, tot apunta que les temperatures s'aniran calmant a mesura que passi el mes per anar deixant pas a l'estiu.

Juny passat per vent

El jove pronostica un estiu una mica inestable. Sembla que la calor i el vent caracteritzaran els primers dies del mes.

Juliol de bon temps

Si us agraden les vacances de sol i platja, sembla que aquest any hauran de ser al juliol. El bon temps predominarà aquest mes, encara que es complicarà els últims dies. S'esperen temperatures més baixes del que és normal i pluges per tancar el mes.

Platja de Mallorca amb gent.
El jove meteoròleg apunta un juliol amb temperatures més baixes del que és habitual. | GTRES

Agost inestable

Jorge Rey avisa que el mes d'estiu serà inestable, sobretot a la primera quinzena. Així que caldrà estar alerta a l'hora de fer algun pla estiuenc.

Setembre passat per aigua

Per tornar a l'escola, es vaticina un inici de mes plujós i un final més tranquil i estable.

Octubre, també plujós

Les pluges tornaran a ser les protagonistes aquest mes de l'any. El jove prediu que, malgrat tot, «la segona meitat podria ser més seca i de temperatura més suau». Les temperatures estaran dins dels valors habituals per a aquesta època de l'any.

Novembre sec

Tot apunta que aquest mes de l'any serà més sec del que és habitual, ja que pràcticament no plourà. No obstant això, el que sí que hi podria haver són gelades durant la primera quinzena del penúltim mes de l'any.

Imatge d'una planta gelada
Podria haver-hi alguna gelada durant la primera quinzena de novembre de 2022. | LND

Desembre amb temperatures estables

Per acomiadar l'any, les temperatures seran estables. Els primers quinze dies seran secs, però tindran amb alguna gelada.