Oriol Mitjà aposta per confinaments intermitents durant un important període de temps

L'expert català adverteix que les decisions s'han de prendre a llarg termini

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà demana esgotar totes les possibilitats, i tenir en consideració els confinaments intermitents com a últim recurs a Catalunya | ACN

Poc temps abans de confirmar-se les noves mesures i restriccions que s’imposaran al territori català per frenar la corba de contagis de coronavirus, la majoria de la població no les té totes amb l’efectivitat d’aquestes imposicions.

Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses, ha tingut diverses opinions sobre com gestionar aquesta pandèmia en els últims mesos. Ara, però, el mateix expert reconeix en una entrevista a RAC 1 que els confinaments són la solució perfecta per a aquest moment de la segona onada. «És impossible controlar la transmissió», admet. Així, ha advertit que el govern hauria de planejar les mesures a llarg termini, perquè aquest hivern serà molt dur.

Mitjà aposta pels confinaments intermitents, com a últim recurs

Per ara, opina l’expert català, el confinament total als domicilis hauria de ser l’última opció a posar sobre la taula. En la seva opinió a RAC 1, Oriol Mitjà aposta pels confinaments intermitents, però com a última mesura i després d'haver esgotat altres possibilitats. És a dir, opta per combinar dies amb restriccions i mobilitat reduïda amb altres de desconfinament. Així, durant gran part dels dies es veuria restringida la mobilitat i només es podria treballar des de casa- una tècnica que els experts recomanen realitzar en la mesura del possible per evitar més contagis.

Les expectatives tampoc són positives, però alerta sobre que hem de pensar a llarg termini per aconseguir vèncer el virus: «Estem en una situació que va a la del mes de març, però encara no hem arribat a aquest nivell», afirma. «Com a mínim estarem sis mesos així. Aquesta tardor i hivern la passarem amb el virus. En sis mesos la temperatura tornarà a ajudar i esperem començar a vacunar al maig».

Oriol Mitjà adverteix: Ens queden un mínim de sis mesos convivint amb el virus

Però, què hauria de fer el Govern durant aquests sis mesos per tenir les menors pèrdues humanes i monetàries dels últims anys? Oriol Mitjà ho té clar. «No es poden prendre decisions ràpides als passadissos», ha criticat al citat mitjà.

El metge demana, així, que la Generalitat «no posi bastons a les rodes a les empreses» i assimilin que aquesta pandèmia durarà molts mes mesos i abans del confinament total hi ha d’haver altres solucions molt més eficaces i amb menys impacte negatiu sobre la societat: «Es poden tancar espais, però quan s'arriba a una situació crítica s'ha de tancar tot.

Ara ens haurà passat dues vegades però intentin que no passi tres. Demano al Departament de Salut que planifiquin les coses a llarg termini en relació amb el teletreball, la mobilitat i els tests. Ajudin a la societat civil i no posin bastons a les rodes a les empreses i, per exemple, aprovin els seus plans estratègics de testeig», ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari