App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

El metge espanyol que va preveure el perill del coronavirus torna a centrar totes les mirades

Al llarg de la seva carrera professional, ha destacat per les operacions quirúrgiques d'alt risc

Pedro Cavadas va ser el metge que va predir l'impcte del coronavirus a Espanya abans de la pandèmia
Pedro Cavadas va ser un dels primers experts a avisar sobre el fort impacte del coronavirus | Cedida

Conegut com a «metge miracle» per les complicades operacions quirúrgiques amb les quals ha aconseguit salvar la vida de moltes persones, el cirurgià Pedro Cavadas es va guanyar l'admiració de tot Espanya al gener. Llavors, quan el govern espanyol negava l'arribada del coronavirus, ell va advertir d'un virus molt invasiu que s'encomanava moltfàcilment.

Cavadas es va guanyar el sobrenom de «metge miracle»

Aquest doctor valencià va ser acusat d'alarmista i sotmès a una brutal campanya que el va portar a abandonar l'escena pública i retirar-se a l'anonimat del seu ofici. L'any 2009, el seu nom es va guanyar un lloc en les celebritats de la medicina per haver realitzat el primer trasplantament de cara a l'Estat, el vuitè que es feia a tot el món.

La seva tasca en la reconstrucció de membres, sobretot en projectes humanitaris a l'Àfrica, li ha valgut el nom de «metge miracle». Ara i per admiració de tots, el sobrenom pot tornar a tenir sentit pel nou repte al qual s'enfronta.

Juan Rafael López, el jove que ha recuperat l'esperança

El protagonista d'aquesta nova gesta de Pedro Cavadas és Juan Rafael López, un home de 31 anys que fa anys que lluita contra un tumor ossi a la tíbia de la cama dreta. Es tracta d'un tumor poc freqüent, amb un pronòstic pèssim: els especialistes li han dit que no té solució i que cal amputar la cama.

No obstant això, el jove no es va rendir i va aconseguir contactar amb el prestigiós cirurgià Cavadas, que li ha tornat l'esperança. Li ha dit que ha d'operar-sí o sí perquè la infecció és molt greu i té l'os gairebé mort, però les seves previsions són força bones: «M'ha dit que tinc un 99% de possibilitats de poder caminar amb normalitat».

Juan Rafael i la seva dona van sortir molt esperançats i contents de la consulta del doctor Cavadas, que li va dir fins i tot que podrà córrer. Ara, la parella ha posat en marxa una campanya de recollida de fons per a poder pagar l'operació, que tindrà lloc a l'Hospital 9 d'Octubre de València.

Crida a la solidaritat

Dels 15.000 euros que costa la intervenció, 9.000 anirien a càrrec en un primer moment de l'equip de Cavades, que compta amb una fundació per atendre malalts sense recursos. Després, el pacient li tornaria el cost al doctor, segons ha explicat el mateix afectat, que ara ha d'aconseguir de forma immediata els 5.000 euros de l'hospitalització.

Per això, Juan Rafael López i la seva dona han fet una crida a la solidaritat. A Hellín, la seva ciutat natal, s'han bolcat amb ells i han posat a disposició de tot aquell que vulgui un número de telèfon a través del qual poder realitzar donacions mitjançant Bizum: 666.769.004.


Comentaris

envia el comentari