'Spiriman' ha anunciat a les xarxes socials una noticia preocupant sobre el seu estat de salut

El metge 'Spiriman' dona la pitjor notícia sobre el seu càncer

Jesús Candel, 'Spiriman', ha anunciat a les seves xarxes socials una novetat alarmant sobre el seu estat de salut

Males notícies per al doctor Jesús Candel, més conegut com 'Spiriman', famós a les xarxes socials per les seves reflexions sobre la pandèmia. Aquest cap de setmana ha revelat al seu Instagram que el càncer de pulmó que pateix ha tornat amb més força que mai i ha fet metàstasi.

El mateix Spiriman era contundent en afirmar que el càncer de pulmó que pateix des de fa més d'un any és molt agressiu. «Em va atacar durament amb múltiples metàstasis per tot el meu cos, a les quals vaig anar vencent a poc a poc. Ara ha tornat amb força i es torna a estendre», ha explicat. Candel fa més d'un any que està en tractament per intentar curar-se del càncer que pateix, però ara anuncia sense embuts que el càncer és més fort que mai.

'Spiriman' anuncia que el seu càncer de pulmó ja s'estén per tot el cos

Actualment, encara que el seu estat de salut és complicat, Jesús Candel és positiu i així ho ha estat des que li van detectar aquesta malaltia. Tot i això, en aquest cas, ha fet una reflexió sobre la por, entre altres coses. Ha escrit que «resulta molt difícil moltes vegades ser feliç, perquè ens neguem a deixar marxar les coses que ens entristeixen. Però si som capaços de controlar les nostres pors, podrem recuperar el control de les nostres vides».

'Spiriman', el mediàtic doctor que pateix càncer de pulmó
'Spiriman', el mediàtic doctor que pateix càncer de pulmó | Twitter

Tot i això, 'Spiriman' creu que, com li passa a qualsevol persona, ell té les seves pròpies pors i que de vegades li costa enfrontar-s'hi, motiu pel qual ha estat clar per parlar-ne. Malgrat tot, 'Spiriman' considera que és millor «escollir l'amor davant de la ira, la gratitud davant del privilegi i el perdó i la compassió davant l'amargor. Però la resposta neurològica a l'amor, la gratitud i el perdó anul·la els mecanismes cerebrals activats per la por», considera Candel.

Spiriman: «Demanar a Déu que et guareixi és egoista»

A la seva carta oberta d'Instagram, 'Spiriman' sap que «moltíssims esteu passant situacions similars a la meva o molt pitjor. Demanar-li a Déu que et guareixi és una cosa que veig injusta i egoista. Però demanar-li a Déu que t'ajudi a treure el millor de tu per afrontar qualsevol malaltia o problema, significa creure en la capacitat que tots tenim que les nostres creences siguin més poderoses que la nostra realitat».

Però per a això, segons explica Candel, «cal obrir la ment per canviar-les, cal deixar que aquesta força envaeixi el nostre subconscient perquè la ciència també faci la seva part», ha confessat el doctor Candel.

El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer
El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer | Twitter

Finalment, 'Spiriman' considera que hem de «limitar-nos a canviar les creences de la nostra ment conscient, posar-les a treballar conjuntament contra la malaltia. Crec que el nostre destí no és als nostres gens, sinó en la nostra manera de viure i d'afrontar allò que vingui». «Molt d'ànim als que esteu passant per qualsevol malaltia. Us estimo», conclou.