Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l’empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica

Els experts avisen d'una «alta probabilitat» que es repeteixi la situació de març

Diverses societats mèdiques consideren que és necessari implantar noves mesures «coordinades, ràpides i eficaces»
Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l’empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica
Els experts consideren que les mesures que s'han imposat fins ara per part de les comunitats autònomes «no són suficients» | ACN

Segons han informat diverses societats mèdiques, hi ha una «alta probabilitat» de tornar a repetir dades «tan greus» com les que hi havia enmig de l'estat d'alarma.

I és precisament per aquest motiu que li estan insistint al Ministeri de Sanitat i a les comunitats autònomes la necessitat d'establir noves mesures «coordinades, ràpides i eficaces», amb la intenció de frenar l'expansió de coronavirus.

Han estat especialistes de les societats espanyoles de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), de Medicina Interna (SEMI), de Medicina de Família (SEMFyC), de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES), de Metges Generals i de Família (SEMG) i de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) els que han mostrat la seva preocupació.

Les mesures actuals de prevenció no són suficients

Consideren que les mesures que s'han imposat fins ara per part de les comunitats autònomes per a intentar controlar la situació de transmissió i rebrots «no són suficients». Per aquesta raó sol·liciten que es duguin a terme accions de manera imprescindible entre les diferents administracions per a evitar que la situació es descontroli.

Han volgut advertir que si no es posen en pràctica noves mesures i tot segueix com fins al moment, la possibilitat tan alta que hi ha que es torni a repetir la situació viscuda durant els mesos més durs de l'epidèmia.

Una de les solucions principals: «Contractar el personal sanitari necessari»

A més, han volgut destacar a tots els ciutadans i ciutadanes, especialment als més joves, que és molt important complir estrictament les mesures de prevenció que han establert les autoritats sanitàries: l'ús de la mascareta, la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent o les quarantenes obligatòries en alguns casos.

D'altra banda, han manifestat que és absolutament imprescindible que els professionals sanitaris disposin d'«adequades existències» d'equips de protecció individual, reactius per a la realització de proves, fàrmacs, ventiladors o recursos per a proporcionar oxigenoteràpia, entre altres coses.

I la importància de comptar amb el personal que calgui per a no reproduir els primers mesos de pandèmia. «S'ha de contractar el personal sanitari necessari perquè no es repeteixi el desproveïment de recursos», han recordat.