YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els metges avisen d'un risc per la salut mai vist fins ara, a part del coronavirus

La primavera ajuda a que la pell es protegeixi de forma natural amb l'exposició al sol

Una platja de Barcelona.
Alerten que aquest estiu hi haurà més perill de cremades en la pell pel sol | ACN

El confinament pel coronavirus sembla que de mica en mica va arribant a la seva fi, i algunes zones d'Espanya podrien fins i tot sortir de l'estat d'alarma abans d'acabar el pròxim mes de juny i tornar a una «normalitat» molt adaptada a l'existència de la malaltia. 

Tot i això, la quarantena que hem viscut durant els últims dos mesos i mig deixarà conseqüències de tota mena en la població, com ara les econòmiques, ja que molta gent no ha pogut treballar durant aquest temps i molts negocis han hagut de tancar o hauran de prendre mesures. 

A banda de les econòmiques, sembla que el confinament podria deixar també conseqüències en la salut, i no només per als qui hagin patit la Covid-19. Segons els dermatòlegs, amb l'arribada de la calor, de l'estiu i del desconfinament, les cremades a la pell podrien augmentar considerablement aquest estiu.

Segons ha explicat Andrea Combalia, dermatòloga de l'Hospital Clínic de Barcelona, a Rac1, la primavera permet que la pell desenvolupi un «mecanisme de defensa natural» per preparar el cos per a la calor de l'estiu, però aquest any, el confinament ha fet que la gran majoria de la població no hagi pogut tenir contacte directe amb el sol, a l'aire lliure, per anar acostumant-se. 

Per aquest motiu, ara els experts demanen no abusar de les hores de sol i exposar-se el menor temps possible, com a mínim les primeres setmanes i anar augmentant progressivament el temps que es passa a l'aire lliure. Combalia ha demanat també, a banda de reduir el temps d'exposició al sol, posar-se protecció solar per ajudar la pell el temps que trigui a acostumar-se.

Les mascaretes augmenten casos d'acne

Una altra de les conseqüències del coronavirus és l'obligatorietat de portar mascareta en espais tancats i en espais oberts si no és mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres, i aquest fet també està provocant problemes en la pell d'algunes persones.

Concretament, segons Andrea Combalia, ja s'està observant l'augment de casos de persones amb acne a la cara, fet atribuïble a l'excés de suor o de greix a la cara, i que segurament anirà a més a mesura que van pujant les temperatures i arriba la part més forta de la calor aquest estiu.

En aquest sentit, la dermatòloga recomana rentar-se bé la cara abans i després de portar la mascareta i així eliminar els excessos i evitar l'aparició de l'acne, preferiblement amb un gel per a pells greixoses.


Comentaris

envia el comentari