La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020

Vergés no descarta demanar la fase 2 per a Lleida però vol «esperar uns dies» per l'increment de positius

La consellera assegura que els responsables de Salut no estan «especialment preocupats» pel rebrot

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha descartat encara que el Govern pugui demanar que Lleida passi de la fase 1 a la fase 2 dilluns vinent. La consellera ha fet aquestes declaracions després que la proposta que s'ha fet arribar aquest dilluns al Ministeri de Sanitatno inclogui aquesta regió sanitària.

En aquest sentit, Vergés ha explicat que s'ha preferit «esperar un parell de dies» per veure com evoluciona la tendència actual, que mostra un augment dels casos de la Covid-19. «Volem comprovar si aquesta tendència es manté a l'alça o es pot controlar i està tot identificat», ha manifestat la consellera.

Els responsables no estan «especialment preocupats»

«Això no vol dir que d'aquí a dilluns no passi, simplement vol dir que avui no hem fet la proposta», ha explicat la consellera de Salut, però «podria ser que la fem més endavant i esperem poder-la fer».

En tot cas, Vergés ha explicat que els responsables de Salut no estan «especialment preocupats» pel rebrot que s'ha produït a Lleida perquè el volum de casos detectats «no és molt gran» però ha subratllat que és una tendència que demana «prudència» i mirar la qüestió «amb calma».