ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Suïssa sacrifica dos porcs robats per animalistes a Catalunya per evitar una pandèmia

Els animals, que van acabar en una granja del cantó de Neuchatel, patien la malaltia de l'orella blava

Imatge d'uns porcs en una granja.
Els dos porcs sacrificats a Suïssa van ser robats a Catalunya. | CatalunyaDiari

Segons informen diversos mitjans de comunicació suïssos, dos porcs arribats de Catalunya, han estat sacrificats a Val-de-Ruz, al cantó de Neuchatel, afectats per la síndrome reproductiva i respiratòria porcina. Segons es desprén de les investigacions policials, els dos animals van arribar a Suïssa després que un animalista se'ls emportés d'una granja catalana «per salvar-los». 

Així mateix, les autoritats han posat sota vigilància cinc granges porcines, amb prop d'un miler de porcs en total, situades en un radi de cinc quilòmetres al voltant del lloc on es trobaven els animals, per tal d'evitar una pandèmia. Un dels veterinaris que treballa en el cas va explicar la setmana passada que, de moment, no s'han notificat casos que demostrin una propagació de la malaltia. També s'analitzaran els porcs senglars caçats a la zona durant aquest 2020 per tal de comprovar si la malaltia ha saltat a les poblacions silvestres.

La síndrome reproductiva i respiratòria porcina, també coneguda com a mal de l'orella blava, és una malatia contagiosa que afecta els porcs domèstics. A Espanya, es va detectar per primera vegada l'any 1991 en una granja d'Osca.

Un animalista va robar els porcs a Catalunya «per salvar-los»

Les investigacions realitzades per la Policia de Neuchatel i el Servei de Consum i Assumptes Veterinaris (SCAV) han permeés determinar com van arribar els dos porcs malalts a Suïssa. Segons fonts citades per mitjans suïssos, un animalista va explicar que els havia robat d'una gran granja a Catalunya «per salvar-los», tot i que no especifiquen el municipi català on s'ubica la granja.

Segons el relat de l'animalista, acompanyat per dos amics, va sostreure els dos porcs a Catalunya i els va transportar fins a Suïssa, on els dos animals han acabat sacrificats per malaltia, posant en perill, alhora, milers de porcs. Les autoritats del cantó de Neuchatel han assenyalat que «aquestes actuacions arruinen tots els esforços realitzats per preservar la salut dels nostres animals».


Comentaris

envia el comentari