Primer pla de Vladimir Putin.

Diversos metges asseguren que a Vladimir Putin li queden només 3 anys de vida

Putin patiria un càncer molt greu

L'estat de salut de Vladimir Putin és tota una incògnita. Des que esclatés la guerra són freqüents els rumors sobre una possible malaltia que estaria patint. Ara, alguns metges propers al líder rus destapen que només li quedarien tres anys de vida.

Es tractarien de missatges filtrats per part del departament d'intel·ligència del país. Expliquen que pateix un «càncer molt agressiu» que recentment el va obligar a passar pel quiròfan. En qualsevol cas, com es podia esperar, des del Kremlin neguen totes aquestes afirmacions.

Va ser fa molt poc quan Putin va haver de ser intervingut, en concret, a mitjans de maig. «Els metges que el van atendre van insistir que hauria de ser operat com més aviat millor i l'operació va ser tot un èxit». Així ho recull el diari Daily Mail.

En un missatge de Telegram d'un agent encobert del Servei d'Intel·ligència de Rússia a què va tenir accés aquest mitjà, es recull la seva situació. Pateix aquesta malaltia tan agressiva que «avança ràpidament». Però no seria l'únic contratemps que patiria el president rus.

I és que també patiria problemes oculars, assenyala The Mirror. Cada cop compta amb menys visió i no té previst utilitzar ulleres. Ho considera com una mostra de feblesa que ell no vol ensenyar al món.

Aquesta situació ha provocat que el mandatari rus es distanciés dels seus col·laboradors més estrets. No vol que ningú estigui al corrent de la seva evolució. Té la sospita que algú vol aconseguir el poder aprofitant la seva fragilitat.

Vladímir Putin
Vladímir Putin estaria amagant el seu estat de salut. | EP

En els darrers actes públics es va poder veure Vladimir Putin una mica inestable. A Sochi va ser captat per les càmeres mentre torçava els peus amb certa poca traça. També se'l va poder veure assegut a una trobada militar, mentre cobria les cames i les mans amb una manta.

Això va ser interpretat com un intent d'amagar alguna cosa, possiblement uns tremolors. Això faria indicar que també patiria parkinson.

En una entrevista amb la televisió francesa TF1, el ministre d'Exteriors Serguei Lavrov va desmentir qualsevol mena de malaltia. «Apareix en públic cada dia, el poden veure a les pantalles, llegir i escoltar els seus discursos», assegurava el seu company.

Indicava que «no crec que a les persones en el seu seny s'hi puguin veure signes d'algun tipus de malaltia o trastorn». Tot i això, cada vegada són més les persones que aborden el seu estat de salut i que ja comencen a parlar dels problemes d'organització a Moscou.

Revelen que el mandatari rus necessita descansos regulars i que estaria rebent un tractament mèdic. Així ho va detallar l'exespia britànic Christopher Steele. Ha explicat que «hi ha un desordre i un caos cada vegada més grans al Kremlin».

Imatge de Vladímir Putin sostenen un micròfon durant un acte a Rússia
El president de Rússia apareix força deteriorat.   | EP

Vladimir Putin perd el lideratge

La delicada salut de Vladimir Putin li impediria assumir «el lideratge polític», assenyalen. «Està cada vegada més malalt i, en termes militars, les estructures de comandament i la resta no funcionen com ho haurien de fer», afegeixen.

Aquest exespia va treballar durant molts anys a Rússia i fins i tot va dirigir l'oficina russa de l'agència d'espionatge. Encara que no va voler citar les fonts, admet que es trobava «força segur» d'aquestes paraules. Té constància que està acompanyat a tota hora per un equip mèdic.

Explica que les reunions del govern s'han de dividir en seccions perquè el president pugui sortir i rebre tractament. «Certament està tenint un impacte molt seriós al govern rus en aquest moment», va explicar.

Tot i això, creu que és poc probable que Putin es retiri d'Ucraïna. Sobretot per la gravetat del conflicte polític en què s'ha embarcat. Les últimes setmanes han especulat que patia càncer, demència i parkinson.