Imatge d'un bar a Amsterdam

Els metges de BCN esclaten: volen que tanquin discoteques per evitar un brot imminent

Consideren que un tancament perimetral no és efectiu

El secretari general del Sindicat de Metges de Catalunya, Josep Maria Puig, ha volgut denunciar la situació límit a la qual s'està sotmetent el personal sanitari. Des del Sindicat lamenten que en els últims mesos els professionals no han tingut cap període de descans, i adverteixen del perill que suposaria un augment de casos per coronavirus en aquesta situació. Per tal d'evitar el creixement del nombre de contagiats, Puig opta per prendre mesures més estrictes com el tancament dels locals d'ocide Barcelona

«Els sanitaris necessiten descansar»

Josep Maria Puig assegura que els sanitaris «vénen d'un període de molt d'estrès, molt cansats i molt tocats emocionalment». És per aquest motiu que des del Sindicat adverteixen que un augment de casos per Covid-19 podria ser més perillós ara  que a l'inici de la pandèmia. «Tothom estava pensant en fer vacances i refer-se de la situació, i el que veiem és que les previsions de rebrot a l'octubre s'han avançat», manifestava Puig a 'Betevé'. 

Des del Sindicat també lamenten que  no s'estan posant substituts per cobrir les vacances ni les baixes mèdiques dels sanitaris, i ho atribueixen a l'èxode de professionals a causa de les condicions laborals dolentes, especialment en comparació amb altres territoris de l'estat o fins i tot altres països. 

Consideren que el tancament perimetral no és efectiu

Davant el perill que suposaria un augment de casos a Catalunya, Puig opta per prendre mesures més estrictes com el tancament dels locals d'oci. És en aquests establiments on es produeixen més contactes i, per tant, augmenta el risc de contagi  entre la població. «Entenem que davant de qualsevol mínim perill, i això és una lliçó a Barcelona, el primer que s'hauria de fer és tornar a tancar els llocs de socialització perquè són un focus actiu de propagació del virus», ha assegurat al mitjà citat. 

El secretari del Sindicat de Metges considera que el tancament perimetral que s'ha fet al Segrià  no és efectiu per aturar la pandèmia, ja que d'aquesta manera no s'aconseguirà reduir els contagis dins del territori.