ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

L'empresa catalana que podria patir un dels pitjors rebrots d'Espanya

Segons ha advertit Sanitat, la majoria dels contagis que s'han produït en els últims dies són asimptomàtics i d'infeccions passades

Una sanitària realitzant una prova de detecció de l'Coronavirus
Els especialistes apunten a les pèssimes mesures sanitàries de diversos sectors laborals | Catalunya Diari

Els rebrots de coronavirus és el que més preocupa al Govern i al Ministeri de Sanitat en aquests moments. Un dels més preocupants és el brot que s'ha produït a la comarca del Segrià —Lleida—. Malgrat que el brot de Lleida millora, no s'han aixecat les mesures i s'esperarà a les pròximes hores per prendre una decisió sobre el mateix.

El que sí que han assenyalat és que es vigilarà amb molta contundència a les empreses hortofructícoles, principal focus d'infecció, pel que fa a les mesures sanitàries per evitar que aquests casos es multipliquin a tot el país.

Segons ha advertit Sanitat, la majoria dels contagis que s'han produït en els últims dies són asimptomàtics i d'infeccions passades. En aquest sentit, Espanya registrava el dijous 73 brots de coronavirus actius en 15 autonomies. El que més preocupa és el de la comarca del Segrià, ja que s'ha hagut de prendre la decisió d'aplicar mesures de confinament per evitar la propagació de virus.

Els especialistes assenyalen a les deficiències sanitàries en les empreses hortofructícoles

Segons ha manifestat aquest divendres el responsable de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, s'obrirà entre avui i demà una tercera planta per a pacients de Covid-19, un cop s'hagin omplert les dues primeres per l'augment de casos detectats en les últimes hores.

«Els casos van augmentant progressivament i la capacitat de la zona Covid-19 està esgotada, per la qual cosa avui o demà obrirem la tercera planta», ha manifestat el responsable, tot i que reconeix que no compten amb el personal mèdic suficient per afrontar aquesta situació.

«Tenim una situació crítica en el sentit que, si la corba no baixa, la capacitat la tindrem aviat esgotada. La sensació que tenim és que l'augment de casos és molt difícil de controlar perquè fins ara teníem uns perfils de treballadors d'indústries càrnies, de residències i del sector hortofructícola, que és el que ens ha ficat en aquest 'escac i mat', però ara veiem transmissió comunitària», ha afirmat el metge.

Preocupa la situació a tot el país

La situació a tot Espanya és preocupant, i ahir coneixíem que a Navarra s'han detectat altres dos brots: un a Tudela —23 casos positius registrats— i el segon a Pamplona —5 infectats però que estan circumscrits a l'àmbit sociofamiliar—.

Un altre dels brots que ha sortit a la llum en les últimes hores és el de Socuéllamos —Ciutat Real—, en el qual s'han detectat quatre casos procedents d'un mateix entorn laboral. Segons ha informat 'El Confidencial', els quatre casos treballen en els plans d'ocupació de l'Ajuntament i, de moment, cap d'ells ha requerit hospitalització.

Segons les últimes dades ofertes per Sanitat, en les últimes 24 hores s'han detectat 241 casos nous positius en coronavirus, quelcom que augmenta el nombre de casos en 253.056. A més, ahir es van registrar cinc morts més que aquest dimecres passat, de manera que la xifra de decessos totals a causa del virus ha augmentat a 28.401.


Comentaris

envia el comentari