Detectat un nou brot al Segrià amb sis positius en una empresa de fruita

Dotze dels setze brots es concentren en empreses hortofructícoles

Carpa del SEM a les afores de l'Hospital Arnau de Vilanova a Lleida, 07/07/2020
Lleida és la província de Catalunya més afectada pels nous brots | Catalunya Diari

S'ha detectat un nou brot al Segrià, el número 16, en una empresa de fruita al municipi de la Portella. De moment s'han registrat ja sis positius, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts de la conselleria de Salut.

Ara mateix, les empreses hortofructícoles concentren 12 dels 16 brots a la comarca lleidatana. La resta són en dues residències de gent gran, un alberg i un edifici del centre de Lleida.

46 nous positius a la comarca

La comarca del Segrià ha sumat 46 nous positius per Covid-19 respecte a l'últim balanç i acumula 2.694 casos des de l'inici de la pandèmia (341 en residències). A més, s'ha registrat una nova defunció, que s'ha produït en un hospital o centre sociosanitari, i ja són 137 els morts a la comarca, segons les dades aportades pel Departament de Salut.

El Segrià no registrava cap mort per covid-19 des del 22 de juny. Segons han explicat fonts del Departament de Salut, la nova mort registrada correspon a una persona que havia ingressat en un centre hospitalari o sociosanitari fa menys d'una setmana. Pel que fa a la retrospectiva de casos, 18 corresponen al 8 de juliol, 27 al 7 de juliol, i 45 al 6 de juliol.

Des que dissabte passat es va decretar el confinament perimetral de la comarca, s'han registrat un total de 220 nous positius. El pic de casos declarats en un dia es manté en divendres 3 de juliol, amb 134. Pel que fa a la situació a les residències del Segrià, es mantenen amb un total de 341 positius. L'últim dia que se'n va detectar un va ser dissabte 4 de juliol, amb nou casos.

Del total de 137 morts, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, el número de positius augmenta en 74 persones, arribant a la xifra total de 4.150. De moment, s'han detectat 20 casos corresponents a dimecres 8 de juliol, 32 corresponents al 7 de juliol, 60 al 6 de juliol i 71 al 5 de juliol.


Comentaris

envia el comentari