Imatge d'un bar a Amsterdam

No s'haurà de portar mascareta quan s'estigui assegut en una taula d'una terrassa o a l'interior d'un bar

A la feina caldrà dur-la a menys que s'estigui en un despatx d'ús individual i amb la porta tancada

El Departament de Salutha informat d'algunes qüestions referents a l'obligatorietat d'ús de la mascareta, com ara que no s'haurà de portar quan s'estigui assegut en una taula d'una terrassa o a  l'interior d'un bar o restaurant. Si s'ha d'anar al lavabo o a demanar a la barra sí que s'haurà de dur. A la feina caldrà també dur-la a menys que s'estigui en un despatx d'ús individual i amb la porta tancada. En feines exteriors, s'haurà de portar si la tasca no implica un gran esforç físic. Com ja es va informar dimecres,  no serà obligatòria a la platja o a la piscina, però sí en els trajectes, als vestuaris o guinguetes.

El document, penjat a les xarxes socials, també concreta que no cal portar-la d'excursió, ni tampoc quan es fa esport en un gimnàs, però sí als vestuaris o quan un es mou per les instal·lacions. En establiments turístics  no cal dur-la a l'habitació  o quan s'està consumint a la taula, però sí en zones comunes. Al càmping no se n'ha de portar a la pròpia parcel·la, a la piscina o quan s'està menjant o bevent.

Pel que fa a les activitats educatives, queden fora de l'ús de la mascareta els grups estables de convivència. Les sancions per no portar mascareta es fan en base a la Llei de seguretat pública. Els Mossos d'Esquadra i Policies Locals aixequen les actes, i és el Departament de Salut qui incoa els expedients sancionadors i comunica les multes.