YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

🚨 La pandèmia torna a estar en expansió a Catalunya: l'Rt supera novament l'1

Mor l'Arlet, la nena de sis anys del Berguedà que lluitava contra un càncer

El seu funeral tindrà lloc aquest divendres, a dos quarts de sis de la tarda, a l'església de Santa Eulàlia de Berga

Imatge de la campanya 'Tot és possible', per recaptar fons pel tractament de l'Arlet Vila als Estats Units
La petita Arlet Vila, de només sis anys, ha mort aquest dimecres a causa del càncer que patia des dels 18 mesos. | www.totespossiblearlet.com

L'Arlet Vila, la nena del Berguedà que lluitava contra un neuroblastoma des que tenia 18 mesos, ha mort aquest dimecres a conseqüència de la malaltia. La petita, de només sis anys, era veïna del municipi de Cercs i durant la seva lluita contra el càncer va rebre el suport de tota la comarca berguedana. El seu funeral tindrà lloc aquest divendres, a dos quarts de sis de la tarda, a l'església de Santa Eulàlia de Berga.

L'any 2015, li van detectar un neuroblastoma en estadi 4, amb metàstasi a la medul·la i als ossos, un tipus de càncer molt poc comú. A partir d'aquell moment, l'Arlet i la seva família van iniciar la lluita contra la malaltia, un procés durant el qual van comptar amb el suport de tota la comarca del Berguedà, organitzant-se diversos esdeveniments solidaris per ajudar la família. L'Arlet es va tractar en un primer moment a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va rebre quimioteràpia, radioteràpia i immunoteràpia, així com es va haver de sotmetre a diverses cirurgies.

L'esperança d'un tractament experimental als Estats Units

El passat mes de setembre, l'Arlet va iniciar un nou tractament a l'Hospital Sant Joan de Déu, però després l'única esperança era viatjar als Estats Units. Els metges van informar els seus pares d'un tractament experimental de vuit vacunes que només oferia el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York. El cost, però, quedava lluny de les possibilitats de la família: 145.000 euros.

Per fer possible que l'Arlet rebés aquest tractament, l'Ajuntament de Cercs va fer una crida a la solidaritat, organitzant un seguit d'activitats amb l'objectiu de recaptar fons. Tota la comarca i gent d'arreu de Catalunya es va bolcar amb la causa. Així, el passat mes d'octubre, els Catarres van realitzar un concert benèfic al municipi de Cercs, en el marc de la campanya 'Tot és possible'. En els darrers mesos, però, l'evolució de la malaltia de l'Arlet no va ser positiva i, malauradament, no va poder viatjar als Estats Units per rebre el tractament.


Comentaris

envia el comentari