Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'obra més gran de l'exposició

Exposició solidària per ajudar l'Arlet, una nena de 5 anys amb una malaltia minoritària

Es farà una subhasta solidrària de l'obra més gran de l'exposició el 27 d'agost

L'obra més gran de l'exposició
Alba Noguera amb l'obra més gran de l'exposició | Ajuntament de Berga

 

Alba Noguera i Carol ha elaborat l'exposició formada per deu quadres on hi ha representades diverses espècies d’animals que es troben en perill d’extinció o bé estan amenaçades, fins i tot, n’apareixen d’altres que s’han extingit recentment. La mostra titulada (Cons)ciència forma part del projecte ‘Art Major’, una iniciativa expositiva que té l’objectiu de dinamitzar l’eix comercial del carrer Major de Berga, però també té una part solidària molt important.

La vessant solidària: ajudar a l'Arlet, qui té una malaltia minoritària

(Cons)ciència és més que una proposta artística, ja que té una doble vessant. D’una banda, la mostra pretén conscienciar el públic sobre l’impacte de l’acció humana en el medi natural i d’altra banda, l’exposició té una finalitat solidària. En aquest sentit, el quadre més gran de la mostra es posarà a la venda per finançar una part de l’elevat cost del tractament mèdic de l’Arlet,  una nena de cinc anys diagnosticada d’una malaltia minoritària anomenada neuroblastoma que afecta el sistema nerviós que li van detectar amb tan sols 18 mesos i des d’aleshores ha hagut de passar per diversos tractaments.

Aquest estiu, amb tan sols 5 anys, l'Arlet  ha perdut la seva cama dreta per culpa del neuroblastoma. Des de fa pocs dies, ha tornat a iniciar un tractament que durarà 6 mesos, a Sant Joan de Déu a Barcelona però a partir d’aquí, els seus pares aniran als Estats Units a realitzar un assaig clínic, que consistirà en l’administració d’una vacuna, a l’hospital MSK de Nova York.  El tractament però, és privat, té un cost de 145.000 euros  i per contribuir en aquesta gran despesa, s’hi destinaran la totalitat dels beneficis que s’obtinguin en la venda d’aquest quadre.

Conscienciar al públic de l'acció humana

L'artista i biòloga berguedana explica que la majoria d’espècies representades no tenen depredadors i això fa que  les accions antròpiques siguin les que perjudiquen directa o indirectament la seva supervivència. La mostra es podrà veure del 5 al 27 d’agost als locals que formen part del circuit expositiu que se situaran al carrer Mare de Déu dels Àngels i al carrer de la Ciutat, de Berga.

Les persones, entitats, agrupacions o empreses interessades a adquirir l’obra podran realitzar ofertes a través de l’adreça de correu electrònic artmajor2019@gmail.com indicant el nom i cognoms i la proposta econòmica. Totes les ofertes formulades electrònicament rebran un codi i la posició de l’oferta realitzada respecte a la resta de propostes. El termini establert per a la formulació d’ofertes finalitzarà a la mitjanit del dimarts, 27 d’agost de 2019. L’endemà es donarà a conèixer el resultat de la subhasta amb l’oferta més elevada.

  

  

També et pot interessar...