Es filtren les dades personals de 2000 influencers i periodistes de videojocs als Estats Units

Es filtren les dades personals de 2000 influencers i periodistes de videojocs als Estats Units

La fira de videojocs E3 va publicar la base de dades amb les adreces i números de telèfon dels assistents a l'esdeveniment

La pàgina web de la fira de videojocs E3, celebrada a Los Angeles (Estats Units), ha fet pública de manera accidental una base de dades que incloïa els números de telèfons i les adreces dels periodistes, 'youtubers' i 'streamers' de videojocs que van assistir a l'última edició de l'esdeveniment.

La base de dades es va publicar en una pàgina web pública

L'Associació de Programari d'Entreteniment (ESA), que dirigeix l'esdeveniment, havia creat una base de dades amb els noms, adreces, correus electrònics i números de telèfon de més de 2.000 assistents en una pàgina web pública. Sophia Narwitz, periodista i youtuber de videojocs, va descobrir una còpia de la llista en diversos fòrums d'internet i va publicar a YouTube un vídeo la setmana passada en el qual va revelar l'existència d'aquesta llista pública.

L'ESA assegura que s'han pres «mesures immediates per retirar els arxius» | hacker

Segons un fil de tuits que va publicar la youtuber aquesta setmana, ha rebut nombroses crítiques de part dels mitjans per cridar l'atenció sobre aquesta informació, encara que va provar d'alertar l'ESA de la filtració prèviament. Diversos periodistes han informat 'BuzzFeed' que ja han rebut trucades de telèfon «estranyes» a altes hores de la matinada i en els fòrums en què estan publicades les llistes hi ha comentaris obscens i desqualificacions com «s'ho estaven buscant per ser 'periodistes de videojocs'».

L'ESA assegura que s'han pres «mesures immediates per retirar els arxius»

La 'youtuber' ha lamentat els abusos que poden patir els implicats com ella i  ha culpat a la «impressionant incompetència de l'ESA», perquè «l'arxiu no estava protegit amb contrasenya, estava obert perquè qualsevol el descarregués amb un sol clic».

L'ESA va contactar amb els assistents de la fira E3 per explicar que havien pres «mesures immediates per retirar els arxius» i que ja havien rebut la confirmació que «tots els arxius són en procés de retirar-se o ja s'han retirat de les pàgines de tercers».

També et pot interessar...