YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Metges de Catalunya ajorna la vaga a la primària davant l’empitjorament de la pandèmia

El sindicat «anteposa la salut de la població a la defensa de les condicions laborals»

Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona
Metges de Catalunya ajorna la vaga a l’atenció primària de l’ICS davant l’empitjorament de la pandèmia| ACN

El sindicat Metges de Catalunya ha decidit aquest dimecres al vespre aturar les mobilitzacions i ajornar la vaga que havia convocat als dispositius d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, entre els dies 13 i 16 d’octubre, davant l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia de la covid-19. El sindicat ha pres aquesta decisió «anteposant la cura a la salut de la població a la legítima i justa defensa de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic, el qual està patint, des de fa molts anys, una sobrecàrrega de treball asfixiant que fa saltar pels aires els més mínims estàndards de qualitat assistencial».

Per aquest motiu, l’organització, majoritària entre els facultatius, vol deixar clar a l’ICS que no abandona les seves reivindicacions, sinó que «només» ajorna les mobilitzacions fins que la situació pandèmica millori a Catalunya. «Els responsables sanitaris i la població en general han de saber que, si es manté l’actual procés de destrucció massiva de l’atenció primària, els facultatius, esgotats i sense les condicions adequades per a l’exercici professional, no podrem atendre els problemes de salut dels nostres pacients. Si el present ja és esgarrifós, el futur serà infaust», conclou.

En aquest sentit, el sindicat acusa l’ICS i el Departament de Salut de «menysprear» la professió mèdica i no atendre les seves reivindicacions, «en negar-se a seure a negociar cap de les demandes plantejades per millorar l’atenció al pacient i les condicions laborals dels professionals».

Per tot això, MC assegura que continuarà lluitant «per evitar el desmantellament del primer nivell assistencial i no ser còmplice de la negligència dels responsables sanitaris». Finalment, l’organització agraeix el suport que ha rebut de la ciutadania, d’alguns grups parlamentaris i de representants d’altres col·lectius sanitaris.

Macron estableix toc de queda a París i les zones d'emergència sanitària

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimecres que a partir del divendres a la mitjanit s'estableix un toc de queda a París i a la resta de zones d’emergència sanitària per l'augment de la pandèmia de la covid-19.

La prohibició de sortir de casa tindrà lloc de les nou de la nit a les sis del matí i només se n'estarà exempt si es disposa d'un certificat específic. Macron també ha anunciat que no respectar el toc de queda serà sancionat amb una multa de 135 euros. La mesura s'ha establert per a quatre setmanes, però es pot prorrogar fins a sis, i afecta la regió de París i les vuit àrees metropolitanes més grans del país, com són Lío, Aix-en-Provence-Marsella, Tolosa, Lille, Montpeller, Grenoble, Rouen i Saint-Etienne.


Comentaris

envia el comentari