Un professional sanitari fent un test a una persona

Metges espanyols confirmen un augment dels ingressos hospitalaris

«Si no es prenen les mesures necessàries, tornarem cap enrere»

El passat divendres, 8 de maig, va començar la fase 1 de la desescalada a diverses localitats espanyoles: Andalusia (totes menys Granada i Màlaga), Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Navarra, País Basc, La Rioja , Regió de Múrcia, Ceuta i Melilla.

També hi ha províncies en què només alguns dels territoris han passat de fase: Conca, Guadalajara, 26 zones de Castella i Lleó, algunes zones sanitàries de la Comunitat Valenciana, i tres regions de Catalunya: Terres de l'Ebre, Aran-Alt Pirineu i Camp de Tarragona.

No obstant això, malgrat que les dades estan millorant, hi ha un temor generalitzat per un possible rebrot de coronavirus. Sense anar més lluny, el nombre d'ingressos de pacients amb coronavirus de l'Hospital Sant Pau de Barcelona ha incrementat, segons han explicat alguns metges de centre.

I és que l'hospital ha afirmat al mitjà 'Elnacional.cat' que hi ha hagut un augment considerable en les urgències que no estan relacionades per Covid-19, i també han notat un lleuger augment en les consultes relacionades amb el coronavirus. Tot i això, expliquen que aquest lleuger augment no ha tingut cap i impacte  en les Unitats de Cura Intensiva de centre.

És indispensable prendre les mesures de control d'infecció necessàries

Aquest dijous 7 de maig, Fernando Simón va explicar que es començaran a veure resultats del procés de desconfinament a partir de divendres i dissabte, i es podrà comprovar com estan evolucionant les primeres mesures de desconfinament, com la sortida de menors de 14 anys.

I és que el possible rebrot és un fet en què molts experts insisteixen: tots hem de prendre les mesures indicades perquè puguem avançar. L'epidemiòleg Oriol Mitjà va afirmar, a través de Twitter, que la decisió del govern de proposar les zones de les Terres de l'Ebre,  Aran Alt-Pirineu i  Camp de Tarragona havia estat un encert, tot i que ha assenyalat que si no es prenen les mesures de control d'infecció necessàries, tornarem cap enrere.