IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diversos metges i gestors sanitaris reclamen «menys política» a Torra i Vergés

Els professionals signen una carta amb la seva opinió al respecte

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han rebut aquest dimarts, 28 d'abril, una contundent invectiva per part de diversos professionals del sector sanitari. Entre ells hi ha experts en medicina i biologia, però també persones de reputat prestigi en els camps de la vigilància epidemiològica, l'economia de la salut, la docència o la innovació.

Hi ha noms com els de Joan Josep Artells, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB; Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia Política de la UAB; Joan Gené, col·laborador de l'Observatori Europeu de Polítiques i Serveis Sanitaris de l'Organització Mundial de la Salut (OMS); Montserrat Casamitjana, metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública; Emília Sánchez, doctora en Medicina i Cirurgia per la UB; o Isabel Sierra, doctora en Psicologia.

Demanen una mirada més tècnica a la gestió de la crisi de la pandèmia

En la missiva, que aquest dimarts ha fet públic el mitjà 'Crónica Global', exigeixen a Torra i a Vergés «abandonar la ultilització política» i els demanen «unitat» davant de la situació en què ens trobem, amb la pandèmia de la Covid-19 al capdavant. El detonant ha estat l'«anul·lació de la reunió, que estava prevista per a la propera setmana, del Consell Assessor en Salut Pública, màxim òrgan assessor, definit en la vigent Llei de Salut Pública», segons la carta.

En el text, demanen reconsiderar la decisió i tornar a convocar la reunió d'aquest Consell Assessor i «deixar fora la utilització política, generant estèrils polèmiques sobre elements tècnics, com alguna vegada, al nostre parer, s’ha produït durant l’actual situació». D'aquesta forma, reclamen que s'apliqui una mirada més tècnica a la gestió de la crisi del coronavirus i que no se'n faci una utilització per a la batalla política.


Comentaris

envia el comentari