Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del pom d'una porta de casa oberta amb les claus posades

El mètode gratuït que evitarà que t'ocupin la casa aquestes vacances: avís immediat

Coneix l'app que t'avisa a l'instant de l'ocupació de casa teva

Molts catalans tenen pànic a anar-se'n de vacances i veure que quan tornen del seu merescut descans casa seva estigui ocupada. I és que l'ocupació està cada cop més estesa al nostre país.

Així, una dada del Sistema Estadístic de Criminalitat del Ministeri d'Interior, al maig, posa els pèls de punta. Van ser prop de 3.600 les infraccions sobre ocupació que van tenir lloc a Espanya.

Sobretot, aquestes infraccions es van localitzar en quatre grans regions, com són la Comunitat de Madrid, Andalusia, el País Valencià i Catalunya. Veient el panorama que se'ns presenta, gens esperançador segons les dades proporcionades, podem conèixer gràcies a un mètode gratuït si ens han ocupat casa nostra.

El mètode infal·lible per saber si casa teva ha estat ocupada

Estem parlant d'una aplicació gratuïta per als nostres telèfons mòbils que ens tindrà informats puntualment si hi ha algun incident d'aquest tipus al nostre habitatge.

Interior d´una casa moblada amb terra de parquet
Si vols que t'avisin ràpidament de la ocupació de casa teva, aquesta és la teva aplicació | Getty Images

Especialment, l'ocupació suposa que envaeixin casa nostra i per si no n'hi hagués prou, haver de fer front a aquestes factures de llum, aigua i gas que vagin generant els ocupats.

Sobre aquests temes s'enfoca molt l'aplicació MySelectra. Una app que acabarà amb la inquietud que la nostra casa hagi estat ocupada, sigui on residim habitualment o la que utilitzem com a segona residència.

La plataforma MySelectra és un sistema de control i reducció de despeses de llum, gas o Internet. Des de la pròpia companyia on incideixen que el consum de llum ens pot fer veure que ens han ocupat la casa, podent solucionar el problema com més aviat millor.

MySelectra t'avisa quan els consums de llum es disparen a casa teva

El cas és que no hem d'esperar que ens arribi la factura següent per saber que ens han ocupat l'habitatge. I és que a l'app MySelectra et dona amb detall quin és el consum que estan fent per hores, dies, setmanes i mesos.

La informació varia molt de ser la casa buida a estar ocupada. Quan no hi ha ningú a casa nostra, la mitjana del consum d'energia al mes sol estar en uns 60 kW. Però quan la casa està habitada, podríem arribar als 250 o 290 kW.

Una bombeta sobre una factura de la llum amb bitllets i monedes d'euro al costat
Des de MySelectra t'avisen de l'ocupació abans que t'arribi la factura de la llum | Getty Images

Per això, hem d'estar alerta si pensem que el nostre habitatge és buit i veiem que el consum puja notablement en qüestió d'hores. Aquesta app us ofereix un sistema de configuracions en el moment en què se sobrepassen els límits de consum fixats per l'usuari.

Al propietari de l'immoble, arriba una alerta informant que hi ha hagut un moviment estrany. Per telèfon mòbil arriba un avís que s'ha sobrepassat aquesta barrera de quilovats marcats, o bé la quantitat a pagar a la factura.

Amb aquesta app els espanyols s'han estalviat 57 milions d'euros el 2022

Cal ressenyar que estem parlant d'un servei independent, i tant és amb qui tinguem contractada la llum per executar aquesta aplicació i gestionar-la el més al detall possible.

Pla frontal d'un saló de parets blanques i mobles clars, enfront d'una finestra per on entra llum natural
Confia en aquesta aplicació que ja ha ajudat molts espanyols | Getty Images

Si bé no solucionem el problema de l'ocupació, el més greu; sí que és un truc que ens pugui alertar de si han ocupat casa nostra en un moment donat.

I és que poc abans de començar la temporada d'estiu, aquest tema deixa més que inquiets milers de ciutadans que volen canviar d'aires. Però que no es fien que els ocupin la casa.

Amb aquesta app també podem fer un especial seguiment del consum i la despesa, per la qual cosa també és útil per estalviar notablement. MySelectra indicava fa uns dies a la seva pàgina web que l'any passat, concretament, els clients van estalviar fins a 57 milions d'euros gràcies a aquesta plataforma tan útil per a l'usuari.