Imatge de la C-37

Mia, la nena que ha nascut dies després de perdre la vida el seu pare Jordi

Abans de l'accident de moto, Jordi i Maria Jesús estaven reformant un habitatge per entrar-hi a viure tots tres

Aquest mes d'abril havia de ser el més important de la vida de Jordan Pereiro Vidal: hauria fet 31 anys i estava a punt de veure néixer la seva filla, Mia. Però el 8 d'abril, un tràgic accident de moto va posar fi a la vida d'aquest jove. La seva parella, Maria Jesús, de 22 anys, acaba de donar a llum la filla de tots dos.

«Em dol que el Jordan no la pugui veure, que no pugui caminar amb ella», diu la mare,  molt trista. Jordan Pereiro Vidal, a qui tothom deia Jordi, i Maria Jesús Allo Álvarez vivien a O Bronllo (la Corunya). Tenien tota la vida al davant i, a punt de néixer la seva primera filla, estaven fent els tràmits per reformar un habitatge que els havien cedit els pares d'ella.

Plens d'il·lusió, Jordan i Maria Jesús estaven començant a construir els que havia de ser casa seva. Volien fer arrels a la seva terra, a la Costa da Morte, i pensaven sobretot en el futur de la seva filla. «Ha sigut molt dur donar a llum sola», reconeix Maria Jesús al diari 'La Voz de Galicia'. La jove ha tingut la seva filla amb una barreja d'alegria i de dolor, ja que encara no ha assimilat la pèrdua de qui va ser el seu company durant molts anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els joves feia anys que estaven junts i havien consolidat una relació el colofó de la qual havia de ser la Mia. Però el destí tràgic se'ls va creuar pel camí el 8 d'abril, quan Jordi, que estava a punt de fer 31 anys, va morir fent el que més li agradava, anar amb moto. La dramàtica notícia va deixar la gent del poble molt consternada.

Va ser un dia negre a la Costa da Morte. Primer es va confirmar la mort d'un home de 77 anys que havia quedat atrapat sota d'una segadora mentre netejava, en una muntanya de Cores. I a última hora de la tarda es va saber la notícia de la mort del jove, de 30 anys, en un accident de trànsit.

Com va ser l'accident en què va morir Jordan

L'accident es va produir el 8 d'abril cap a les nou del vespre en una pujada a l'AC-429 que enllaça els municipis de Cabana de Bergantiños i Laxe i que la gent de la zona coneix com alt de Rebordelo. Les primeres informacions indicaven que en el sinistre s'havien vist implicades dues motos i un cotxe, i que dues persones van haver de ser traslladades a l'Hospital Virxe de la Xunqueira. El mort era Jordan Pereiro Vidal, a qui tothom deia Jordi, i estava a punt de ser pare.

Aquella tarda, Jordan havia sortit a fer un volt amb moto amb dos amics. Un cotxe volia accedir a una pista que enllaça amb la platja cabanesa de Rebordelo i va envair el carril pel qual transitaven els motoristes. El més mal parat va ser Jordi, que no va reaccionar a temps i va impactar contra el turisme. Va sortir disparat i el cotxe va bolcar a la carretera per la violència de l'impacte. Un altre dels motoristes, Sergio Lema Fariña, conegut com a Rolete i veí de Corcoesto, va resultar ferit i es recupera favorablement de les lesions. El tercer implicat a l'accident és el cosí de la víctima, Adrián Veiga Allo, que en va sortir il·lès perquè era el que anava darrere de tot i va tenir temps de frenar.

Més morts tràgiques al mateix lloc

Jordan Pereiro Vidal va ser acomiadat en un emotiu funeral a què van assistir un grup de trenta motoristes per a donar-li l'últim adeu. A la sortida del tanatori, els motoristes van fer rugir els motors per retre homenatge a la víctima i mostrar els seu respectes a la família. Després van acompanyar la comitiva fúnebre fins a l'església de Sant Estevo de Cesullas, on es va oficiar la missa abans del sepeli al cementiri parroquial.

Amics i coneguts de Jordan i veïns de Cabana de Bergantiños i dels municipis limítrofs van voler acomiadar-se d'ell. El jove tenia una feina fixa i era amant del motor. La seva mort se suma a l'onada de morts per accident de trànsit a la Costa da Morte: aquest any hi han mort 18 persones, i quatre d'aquestes anaven amb moto.

Algunes d'aquestes morts van acompanyades d'infortunis que les fan encara més tràgiques, com és el cas de Jordan, que estava a punt de veure néixer la seva filla. També va causar molta consternació la mort d'un jove de Carballo que va morir el 18 de juliol de 2018 mentre la família vetllava el seu germà, que havia mort hores abans. Poc després, el 9 d'agost del mateix any, un altre jove motorista va morir en un accident anant darrere seu el pare, que ho va veure tot.