Pla general de persones passejant pel passeig marítim de Cambrils

La comarca amb el risc de rebrot més alt de tot Catalunya

El Solsonès i la Vall d'Aran, amb 1.306 i 950 punts, els territoris catalans amb una major incidència

Tot i l'estabilitat dels darrers dies en la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, la situació no és homogènia a tot el país. Així, mentre hi ha algunes comarques amb un risc de rebrot molt baix, com el Priorat i l'Alta Ribagorça, altres presenten un risc molt alt, al voltant o per sobre dels 1.000 punts, com la Vall d'Aran (950) i el Solsonès (1.306), que ara com ara són les comarques amb el risc de rebrot més alt de Catalunya, alhora que tenen la velocitat de transmissió del virus, l'Rt, més alta, amb 2,05 i 2,04 respectivament. la situació també és complicada a la Noguera, amb risc de rebrot de 798 punts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En les darreres 24 hores, el Solsonès, que es manté per segona jornada seguida com a comarca catalana amb més incidència de la Covid-19, ha incrementat el risc de rebrot en prop de 50 punts, passant dels 1.268 d'ahir als 1.306 d'avui. Així mateix, el Solsonès també presenta una important incidència acumulada en els darrers 14 dies, amb 631 casos cada 100.000 habitants.

En l'àmbit comarcal, cal destacar que a més de la bona situació del Priorat i l'Alta Ribagorça, també presenten unes xifres d'incidència baixa les comarques de la Segarra— amb un risc de rebrot mitjà-baix de 59,7 punts— i el Montsià —amb un risc de rebrot mitjà-alt amb 71,6 punts.

Vilafant, Balaguer i Canet de Mar, els municipis amb més incidència

Segons les dades que ha fet públiques aquest divendres el Departament de Salut a través del web www.dadescovid.cat, els municipis de referència de Catalunya amb un risc de rebrot més alt són Vilafant i Balaguer —amb més de 1.000 punts—, així com Canet de Mar (916). A més, aquests tres municipis tenen la pandèmia en fase expansiva, amb una Rt per sobre de l'1, especialment Canet de Mar (3,31) i Vilafant (2,73). 

En una situació oposada se situen altres tres municipis, que tenen un risc de rebrot inferior als 100 punts. Són Sant Just Desvern (83), Vilassar de Mar (89) i Amposta (92). Així mateix, l'Rt en aquestes ciutats està per sota del 0,7. En ciutat de més de 100.000 habitants, la que té una menor incidència és Tarragona, amb un risc de rebrot de 109 punts i una Rt de 0,91.