Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la trobada celebrada per la comunitat xilena al parc de les Tres Xemeneies

Mig miler de persones celebra l'aniversari de la revolució xilena a sense respectar les mesures anti-Covid

La trobada va tenir lloc al parc de les Tres Xemeneies de Barcelona i va acabar sent desallotjada per la Guàrdia Urbana i els Mossos

Imatge de la trobada celebrada per la comunitat xilena al parc de les Tres Xemeneies
Mig miler de persones es van reunir al parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec de Barcelona. | CatalunyaDiari

Els 'botellons', els pícnics en parcs i l'assistència a centres comercials no han estat les úniques aglomeracions que s'han viscut a Barcelona durant el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats. En aquest àmbit, cal afegir la celebració de la festa 'Octubre es nuestro', al parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec, organitzada per la comunitat xilena de la capital catalana —Chile Despertó BCN— i que ha comptat amb l'assistència de mig miler de persones.

L'acte, que commemorava el primer aniversari de l'inici de la revolta social a Xile, s'ha desenvolupat durant la tarda i el vespre d'aquest diumenge i bona part dels assistents no portaven mascaretes i no respectaven la distància de seguretat, alhora que consumien begudes alcohòliques, segons ha informat 'betevé'. En aquest sentit, el digital 'Metrópoli Abierta' explica que l'acte comptava amb els corresponents permisos municipals i havia estat comunicat a la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal.

Barcelona en Comú difon l'esdeveniment a través de les xarxes socials

Aquesta celebració de la comunitat xilena contrasta amb el tancament de bars i restaurants per la Generalitat, que també prohibeix les trobades de més de sis persones, així com menjar i beure a la via pública. La trobada, que va comptar amb música, escenaris i activitats diverses, es va allargar des de les cinc de la tarda i fins a dos quarts de deu de la nit, tot i que no va ser fins passades les 22:00 hores quan la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra van desallotjar la festa.

Cal destacar també que, a banda del permís municipal per celebrar-se, la trobada va comptar amb el suport de Barcelona en Comú, el partit de l'alcaldessa Ada Colau, que va donar difusió de l'acte a través de les seves xarxes socials.