Imatge de la trobada celebrada per la comunitat xilena al parc de les Tres Xemeneies

Mig miler de persones celebra l'aniversari de la revolució xilena a sense respectar les mesures anti-Covid

La trobada va tenir lloc al parc de les Tres Xemeneies de Barcelona i va acabar sent desallotjada per la Guàrdia Urbana i els Mossos

Els 'botellons', els pícnics en parcs i l'assistència a centres comercials no han estat les úniques aglomeracions que s'han viscut a Barcelona durant el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats. En aquest àmbit, cal afegir la celebració de la festa 'Octubre es nuestro', al parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec, organitzada per la comunitat xilena de la capital catalana —Chile Despertó BCN— i que ha comptat amb l'assistència de mig miler de persones.

L'acte, que commemorava el primer aniversari de l'inici de la revolta social a Xile, s'ha desenvolupat durant la tarda i el vespre d'aquest diumenge i bona part dels assistents no portaven mascaretes i no respectaven la distància de seguretat, alhora que consumien begudes alcohòliques, segons ha informat 'betevé'. En aquest sentit, el digital 'Metrópoli Abierta' explica que l'acte comptava amb els corresponents permisos municipals i havia estat comunicat a la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal.

Barcelona en Comú difon l'esdeveniment a través de les xarxes socials

Aquesta celebració de la comunitat xilena contrasta amb el tancament de bars i restaurants per la Generalitat, que també prohibeix les trobades de més de sis persones, així com menjar i beure a la via pública. La trobada, que va comptar amb música, escenaris i activitats diverses, es va allargar des de les cinc de la tarda i fins a dos quarts de deu de la nit, tot i que no va ser fins passades les 22:00 hores quan la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra van desallotjar la festa.

Cal destacar també que, a banda del permís municipal per celebrar-se, la trobada va comptar amb el suport de Barcelona en Comú, el partit de l'alcaldessa Ada Colau, que va donar difusió de l'acte a través de les seves xarxes socials.