Foto de Miguel Ángel, mort al Medusa Sunbeach Festival

Miguel Ángel, el jove de 22 anys que va morir al Medusa Festival a València

Era molt conegut a Daimiel per ser fill dels propietaris d'una famosa xurreria

Miguel Ángel Rodríguez de Guzmán és el jove de 22 anys que dissabte va perdre la vida a la tragèdia del Medusa Festival de Cullera (València). El mort és un jove veí de Daimiel, petita localitat manxega on tots es coneixen. De fet, la seva família és molt coneguda.

El municipi es troba consternat per la tràgica mort de Miguel Ángel dissabte a la matinada. El jove era un dels assistents al Medusa Sunbeach, un concorregut festival de música electrònica celebrat a Cullera. Una tempesta seca va provocar la desgraciada mort del noi.

Les fortes ratxes de vent van fer caure diverses estructures de l'escenari principal, que van caure sobre el públic assistent. Les autoritats segueixen investigant les circumstàncies del succés i si hi pogués haver alguna negligència. A més de la víctima, també hi va haver desenes de persones ferides.

▶️ Vídeo del dia

Un jove apassionat pel camp

Miguel Ángel Rodríguez de Guzmán, de 22 anys i veí de Daimiel, era el fill gran de Nemesio i Lourdes. Es tracta d'una família molt coneguda, ja que els pares regenten la xurreria El Mirador. És l'únic bar que hi ha al carrer Nou, un dels més llargs i concorreguts del poble.

Els veïns estan commocionats en conèixer la tràgica mort de Miguel Ángel, un jove que tots coneixien. El noi solia donar un cop de mà als seus pares en el negoci familiar, encara que el que de debò els agradava era el camp. Des del 2020 treballava com a peó a l'empresa Agroleticia.

Nemesio i Lourdes es van casar, van agafar el bar del carrer Nou i van tenir dos fills, Miguel Ángel i la seva germana petita. Miguel Ángel va estudiar batxillerat a l'IES Ojos del Guadiana i tenia una xicota. Aviat es va introduir al món laboral relacionat amb el camp i l'agricultura.

Tot i la seva edat, era tot un especialista a manejar les màquines per recollir blat i ordi. Treballava per a una empresa a la zona de Ciudad Real, encara que també va exercir tasques ramaderes i cinegètiques. El recorden com a «bona gent, treballador i molt agradable».

Foto d'un guàrdia civil al Medusa Sunbeach Festival
La Guàrdia Civil investiga els fets | GUARDIA CIVIL

Dol per la mort del jove

Les xarxes socials es van omplir de missatges de condol i suport a la família després de conèixer-se la identitat de la víctima. L'ajuntament de Daimiel va aprovar una declaració institucional lamentant la mort de Miguel Ángel. El jove havia acudit amb altres amics del poble al festival de Cullera.

La institució local ha traslladat el condol a familiars i amics del veí mort en aquestes tràgiques circumstàncies. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha facilitat allotjament i atenció als pares de Miguel Ángel. Són a Cullera, pendents de l'autòpsia.

Segons s'ha conegut, Miguel Ángel estava gaudint de les vacances i tenia marcada en vermell la data d'aquest festival. Era la primera edició després de la pandèmia i una cita molt esperada per als amants de la música electrònica. Els seus amics encara estan intentant assimilar els fets.

L'organització emet un comunicat

La família de Miguel Ángel va haver d'enfrontar-se a una altra desgràcia no fa gaire, ja que els seus avis materns van morir de covid fa menys d'un any. Ara han rebut un altre cop, sens dubte el més dur. Ara només esperen conèixer tota la veritat sobre com van passar els fets.

El Medusa Sunbeach Festival acull 320.000 persones en un esdeveniment que ocupa des de dimecres fins dilluns. Aquesta vegada, el festival va acabar abans d'hora per una inesperada desgràcia. Va passar cap a les quatre de la matinada de dissabte, i va deixar un mort i quaranta ferits.

Diverses parts de l'estructura de l'escenari principal van caure per les fortes ratxes de vent. Passat el temporal, Miguel Ángel no apareixia i els seus amics el van anar a buscar pels hospitals. No van trigar a rebre la dramàtica notícia de la seva mort, fruit de l'impacte rebut durant l'incident.

L'organització va emetre un comunicat anunciant la cancel·lació immediata del festival. «És un dia de dol, i de respecte pels afectats, volem acompanyar-los al dol. Ens tindran per a tots aquells que ho necessitin, el seu patiment insuportable també el fem nostre», diu el comunicat.