YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Miguel, el sanitari amb Covid que relata la seva complicada vida: «Ha caigut tota la familia»

L'anestesiòleg ha explicat com viu el contagi i adverteix que «és la malaltia del dimoni»

Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de covid
Miguel, anestesista de l'Hospital Universitari Doctor Peset de València, ha explicat la seva història en un vídeo | ACN

L'anestesiòleg Miguel Casañ, que treballa a l'Hospital Universitari Doctor Peset de València, ha volgut explicar la seva experiència amb la Covid-19 en un vídeo publicat a les xarxes socials.

Agraeix la feina del professional sanitari

Miguel, de 61 anys, ha estat contagiat de coronavirus i confessa que «he vist la mort molt a prop». El dia 28 de desembre, Miguel va ser ingressat amb pneumònia doble en els dos pulmons. Tot i que és sanitari i ara està més tranquil, admet que va tenir molta por: «veia les radiografies i em feia por. Soc metge i entenc el que tinc».

«Vull dir-vos que aquesta és la malaltia del dimoni i cal lluitar contra ella amb totes les forces. N'hi ha prou amb abaixar la guàrdia en un moment determinat per contagiar-te, on menys t'ho esperes», explica Miguel al vídeo. «Tinc 61 anys i estic força bé, i això que soc diabètic i hipertens. Estan fent un treball formidable», afegeix l'anestesista, fent referència als sanitaris.

«Però si, en canvi, fos una persona més gran o amb patologies cardíaques o pulmonars, el temps mitjà de vida són dos dies. Així que, jo crec que aquest testimoni diu més que mil paraules», lamenta Miguel.

«Sigueu prudents, guardeu les distàncies. No tingueu por. Et contagies, es tracta, es lluita, es fa el que es pot», continua Miguel. «No tingueu por, però no us relaxeu» adverteix. A més, també avisa que la soca anglesa és «molt més contagiosa que l'altra, i estem en plena onada. Això anirà a més si no ho parem entre tots, si la gent no pren consciència».

«Jo no pensava que em contagiaria. He guardat les distàncies, he respectat les normes, però aquest virus és molt dolent. Molt», afegeix el sanitari.

A més, Miguel també explica que no ha estat l'únic de la seva família, sinó que hi ha més membres contagiats. «Hem caigut els sis de la família. Estic patint pel meu net que té 15 anys i té febre des de fa quinze dies», lamenta el sanitari.

«La meva altra filla, la petita, Carolina, també té pneumònia, encara que està a casa» explica. «La meva dona amb pneumònia, la meva altra filla amb pneumònia i el meu fill, el petit, és l'únic que s'ha escapat, però s'ha quedat sense olfacte i sense gust», conclou. 

El dur testimoni de Miguel serveix per conscienciar a la gent de la importància de les mesures i restriccions. El vídeo s'ha difós i visualitzat milers de vegades a Twitter.

La soca anglesa a Espanya

Per si no n'hi hagués prou amb la Covid-19, diversos països també estan començant a reportar els seus primers casos de la nova soca descoberta al Regne Unit, la qual augmenta la incertesa.

Segons ha informat Fernando Simón, director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), s'han confirmat un total de 88 casos, i altres 200 estan sota estudi: «haurem de veure què passa». «No és una cosa de dos o tres dies. Caldrà veure com evoluciona», ha afegit. A més, també ha advertit que ara mateix, a Espanya, aquesta nova soca no està ocupant el «nínxol ecològic» que ocupa a Anglaterra, Irlanda i Dinamarca.

També alerta que els infectats es poden trobar entre les persones que viatgen des del sud-est d'Anglaterra. «És un volum petit dins el total de casos, però això no vol dir que en un futur puguin haver-hi més», adverteix.


Comentaris

envia el comentari