Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de dos avis en un aeroport i una rodona amb un avió

Milers de pensionistes, dels nervis: el problema d'última hora amb la Imserso

Els pròxims viatges podrien endarrerir-se a causa de diversos problemes amb l'adjudicació del concurs

Els viatges de la Imserso són dels més esperats per a molts pensionistes i jubilats. Tot i això, aquest any les vacances podrien no arribar en les dates esperades i fins i tot es podrien endarrerir tres mesos més.

La raó és que Mundiplan, la UTE integrada per Iberia, IAG7 i ALSA, s'ha sumat a Nautalia, Seniorplan i Autocars Vera presentant al·legacions davant del Tribunal Central Administratiu de Recursos Contractuals.

Tot això està relacionat amb l'adjudicació del programa de Viatges de la Imserso per a la temporada d'aquest 2023-2024. Això farà que els damnificats més grans siguin els pensionistes i jubilats, que ja temen que els seus viatges es continuïn endarrerint.

Problemes amb Soltour i Guest Incoming

Va ser el 7 de juliol passat quan Soltour i Guest Incoming van traslladar la decisió de presentar una al·legació pel resultat de l'adjudicació del programa de la Imserso. A partir d'aquell moment, els problemes no han fet res més que multiplicar-se.

Muntatge amb diversos treballadors reunits en una taula amb un ordinador i el mall d'un jutge
Des que es va presentar l'al·legació, han augmentat els problemes | Pexels, Nejron

El motiu és que va ser Ávoris Corporación Empresarial l'escollida com a guanyadora dels tres lots dels viatges. És a dir, els de costa peninsular, els de costa insular i el de turisme d'escapada i procedència europea.

Les al·legacions arriben a tots els lots

Per tot això, la presentació d'al·legacions ha arribat a tots els lots disponibles que entren dins del programa de viatges de la Imserso. És a dir, tots els que entraven dins del concurs.

Tots tres es van adjudicar, com dèiem, a Ávoris Corporación Empresarial, cosa que ha tingut recorregut. Actualment, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals és el que ha de resoldre el recurs contra la decisió de la Mesa de Contractació de l'organisme.

La Imserso confia que el problema es resolgui aviat

El problema ha arribat a totes les esferes, cosa que manté en suspens els milers de jubilats i pensionistes que estan esperant per gaudir dels seus viatges. Per això, des de la mateixa Imserso han volgut traslladar la seva confiança que el procés duri el mínim possible.

A més, l'organisme també confia que aquest tipus de problemes no acabin trastocant els plans de començar les vendes del setembre, així com els viatges que ja estan planejats per al mes d'octubre.

Aquests problemes s'ubiquen dins d'un panorama on ja s'han anunciat totes les novetats que la Imserso ha introduït aquesta temporada al programa. Entre elles, destaquen més comoditat i l'oferta de més places i destinacions, així com altres serveis.

Muntatge amb una platja d´aigües cristal·lines a Espanya i una turista d´esquena amb un barret
S'inclouen més ofertes de destinacions a la Imserso | Getty Images, Valeriia Sviridova

Un problema amb les adjudicacions

A principis del mes de juliol de l'any passat, la Imserso va anunciar la decisió d'adjudicar el concurs a Ávoris. Després d'això, Soltour Travel Partners no va dubtar a presentar al·legacions al lot de costa peninsular, que era l'únic que aspirava amb Guest Incoming.

En aquest punt, cal recordar que la puntuació que va aconseguir Ávoris, de Barceló, als tres lots (costa peninsular, illes i circuits i capitals de província) va ser més que la dels rivals a qui s'enfrontava al concurs.

Soltour i Guest Incoming no hi van estar d'acord

Després de revisar la documentació, tant Soltour com Guest Incoming van creure que la seva proposta era la que havia de guanyar. Com van indicar, van pensar que això havia de ser així «si es tenen degudament en compte dos dels criteris de qualitat del concurs».

Les empreses discrepen de la valoració de la Imserso i, alhora, el conseller delegat de Soltour, Tomeu Bennasar, considera que la seva proposta: «És la millor, ja que suposarà un estalvi de 3,9 milions d'euros al contribuent durant aquest període , és a dir, d'1,3 milions l'any».