URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Un militar espanyol enviat a l'Antàrtida guanya el 'Gordo': «M'ha tocat dos cops»

L'enginyer agraeix haver sigut premiat, paral·lelament, amb l'oportunitat de veure l'Antàrtida un cop en la vida

Imagen de diversos militares celebrando un número de la lotería
Un enginyer militar ha sigut premiat amb el 'Gordo' mentre estava d'expedició a l'Antàrtida | Cedida

A molts graus sota zero en una expedició militar i científica a l'Antàrtida. Així ha celebrat un enginyer de Salamanca de l'Exèrcit que li ha tocat el 'Gordo' de Nadal. «M'ha tocat dues vegades: una en venir aquí a la missió antàrtica, que és única, i l'altra, haver sigut afavorit amb la loteria», explica l'home per telèfon, a bord del vaixell Hespèrides, encarregat d'obrir la base espanyola Gabriel de Castella.

Ells i 19 militars més han arribat l'illa Decepció, l'antic cràter d'un volcà, on el buc militar descarrega el material per construir la base militar. S'hi destinaran —quan estigui enllestida— científics i investigadors. Per al moment, però, no han pogut desembarcar per culpa de la boira, que disminueix considerablement la sensació tèrmica, que ja és extremadament baixa per se. Tanmateix, el premi del 'Gordo' fa oblidar-se una mica del fred.

La seva dona li va donar la gran notícia

Segons ha explicat el militar, que és pare de dos nens, la seva dona va adquirir la butlleta a l'escola de judo del fill d'una amiga, i va ser ella qui li va donar la gran notícia. Quan la boleta sortia del bombo i el número premiat era anunciat, per tradició, pels nens de Sant Ildefons, a l'Antàrtida eren les 5 de la matinada. Consegüentment, la seva parella va decidir esperar per explicar-li, però ell, casualment, va decidir trucar-li: «Quan vaig fer-ho, estava plorant».

«Al principi no t'ho creus. M'ha costat quasi un dia sencer assimilar-ho i fer-me a la idea», assegura l'enginyer de Salamanca, encarregat —conjuntament amb set companys— de construir un dic per evitar que la costa s'acabi menjant el mar. Celebrar el premi, però, s'ha limitat a abraçades i felicitacions, «5 minuts». Ara bé, «si trobo alguna ampolla de xampany, que no sé si n'hi ha, l'obriré i ho celebraré amb els companys: per descomptat», assenyala el militar. A més, destaca que quan torni a casa, al març, farà «el camí de Santiago», per tenir «un bon any».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari