Hisenda reconeix que Jordi Pujol va defraudar centenars de milers d'euros a Andorra

Ha reconegut que el delicte fiscal, comès l'any 2000, hauria prescrit

L'Agència Tributària ha detectat un nou frau fiscal comès per Jordi Pujol. Segons Hisenda, l'expresident de la Generalitat hauria defraudat 885.651 € per no declarar un ingrés en efectiu sense justificar en un compte bancari d'Andorra, però el delicte hauria prescrit. 

Així es recull en un  informe del passat 15 d'octubre de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF). Aquest va ser enviat al magistrat José de la Mata, del Jutjat Central d'Instrucció  Nº 5, que la investiga l'origen il·lícit de la fortuna dels Pujols-Ferrusola

Ingrés de més d'1,8 milions d'euros a Andorra

L'evasió d'impostos hauria tingut lloc el 21 de setembre de l'any 2000. Va ser llavors quan Pujol va  ingressar 307 milions de pessetes (1,8 d'euros) en efectiu i sense justificar a un compte del banc andorrà Andbank. 

El «titular formal» del compte era Jordi Pujol Ferrusola però l'informe confirma que el «titular real» era el seu pare. Ell mateix ho hauria confirmat amb un document amb la seva signatura on demanava que en cas de la seva defunció aquells diners passessin a Marta Ferrusola. 

També et pot interessar...