50 militars aïllats després de detectar-se diversos casos positius de Covid en una caserna a Espanya

Els fets han tingut lloc a la caserna de l'exèrcit espanyol a la localitat biscaina de Mungia

Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya
Sis militars de la caserna de Mungia s'han contagiat del coronavirus. | Europa Press

Sis militars de la caserna de Mungia, a la província de Biscaia, han donat positiu en Covid-19. Això, ha obligat a posar en quarantena altres 50 militars, la majoria pertanyents a la mateixa unitat, que havien estat en contacte amb els primers, segons han informat a Europa Press fonts de la caserna, que acull mig miler de soldats. L'estat dels sis militars que han donat positiu en coronavirus és lleu o asimptomàtic, i cap d'ells està hospitalitzat. En concret, tres romanen en la caserna, mentre que els altres tres estan als seus domicilis.

Per la seva banda, els 50 militars confinats, obligats a fer quarantena per ser contactes estrets dels sis contagiats, romanen en els seus domicilis, i ja s'ha començat a realitzar les proves PCR a tots ells. Ara com ara, dos terços de les proves realitzades han resultat negatives, restant a l'espera de fer algunes anàlisis pendents.

145 nous casos positius en els darrers set dies 

El municipi de Mungia, que no arriba als 18.000 habitants, acumula 145 positius per PCR en els últims set dies, segons les últimes dades recollides en els informes del Departament de Salut del govern basc. Mungia és un poble particularment afectat aquest mes pel coronavirus: la setmana passada es van detectar 21 contagiats amb Covid-19 a la residència San José Etxe Alai, i es va fer una crida a realitzar proves PCR a tots els que van estar entre els dies 21 i 26 d'agost a la taverna Goieta situada en aquesta localitat.

D'altra banda, el col·legi concertat Bentades Ikastetxea, ubicat al municipi, va comunicar va ajornar l'inici del curs escolar aquest dimecres, a excepció de les aules de 0 a 2 anys, després de detectar-se tres casos positius de Covid-19 entre el seu personal administratiu i directiu. El col·legi concertat va acordar romandre tancat fins a rebre els resultats de les PCR que s'estan practicant entre el personal docent i administratiu. Si les proves són negatives, esperen obrir portes aquest pròxim dilluns.

En un comunicat, la junta de l'Associació de Mares i Pares d'aquest col·legi de Mungia va demanar «tranquil·litat» i va expressar la seva «total confiança» de les famílies pel retard en l'inici de les classes.


Comentaris

envia el comentari