L'Ajuntament de Vilafranca exigeix responsabilitats per la presència de la Legió

Els soldats van parar a la ciutat amb motiu de descans d'un viatge des de França | La decisió de portar les armes fou deliberada per un dels comandaments

Els militars, amb les armes al terra
Els militars realitzaven una parada en el seu pas per Vilafranca | Twitter

El passat dissabte, 28 de setembre, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián va viralitzar una imatge en què es veia a un grup de legionaris prenent cerveses a la terrassa d'un bar. Ocorria a Vilafranca del Penedès i, segons han assegurat Defensa i l'Exèrcit de Terra, els militars van parar en el municipi amb motiu de descans després d'un llarg viatge des de França —amb destinació a Màlaga—, on duien a terme maniobres a Étain.

L'Ajuntament de Vilafranca i altres partits presents —ERC i la CUP— han denunciat la presència de l'Exèrcit a la ciutat. El govern municipal ha avançat que demanarà explicacions «a qui sigui necessari», ja que, després d'admetre que els desplegaments militars són habituals en el municipi, no hi havia notificació de cap maniobra. Així mateix, el consistori considera que és pertinent exigir responsabilitats.

Després de la controvèrsia, l'Exèrcit de Terra ha assegurat que investigarà al centenar de militars que va estar aquest cap de setmana a Vilafranca, ja que el fet de consumir alcohol significa una infracció de l'article 70 del Codi Penal Militar —que es condemna amb presó. No obstant això, està per determinar. Diverses fonts oficials, per la seva banda, assenyalen que els legionaris van realitzar una parada perquè els conductors dels autobusos descansessin.

Els fusells no estaven carregats 

En referència a les armes, que és el que més va cridar l'atenció, justifiquen l'actuació dels militars i és que, segons indiquen, no tenien munició i va ser una decisió deliberada d'un dels comandaments, qui va optar per no deixar-les en els vehicles per motius de seguretat, ja que havien de proveir de carburant. 

El diputat d'Euskal Herria Bildu Jon Iñarritu va ironitzar sobre les imatges
El diputat d'Euskal Herria Bildu Jon Iñarritu va ironitzar sobre les imatges | Cedida

 

Iñarritu, de Bildu, se suma a les crítiques

Les imatges han fet parlar a les xarxes. El diputat de Bildu Jon Iñarritu, en la línia de Rufián, va ironitzar sobre la presència dels soldats dient: «Airsoft? Acomiadada de solters? Eren els ' novios de la muerte', però no sembla que celebraran les seves pròximes noces. La Legió obrirà una recerca als militars que prenien cerveses amb les seves armes». D'altra banda, alguns internautes van trencar una llança a favor dels legionaris i van recordar als dos polítics la feina de l'Exèrcit en les tasques de salvament i extinció en l'incendi de la Ribera d'Ebre del passat estiu, entre altres.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari