Fèlix Millet entra amb cadira de rodes a la Ciutat de la Justícia

Millet i Montull no podran sortir de la presó: Brians II proposa classificar-los com a presos de segon grau

Per la seva banda, s'ha proposat concedir el tercer grau, amb restriccions, a l'ex tresorer de CDC, Daniel Osàcar

La junta de tractament de la presó barcelonina de Brians II ha proposat classificar amb el règim de segon grau o ordinari als exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, i concedir el tercer grau o de semillibertat, encara que amb restriccions, a l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar. Els tres condemnats van ingressar al centre penitenciari de Brians II a finals del passat mes de juny per a complir condemna.

Segons ha informat el Departament de Justícia de la Generalitat, els especialistes de la junta de tractament han proposat aquesta classificació inicial per als tres reclusos —els únics empresonats pel saqueig del Palau de la Música—, que ara haurà de ser revisada per la Secretaria de Mesures Penals en el termini màxim de dos mesos.

Sentència de l'Audiència de Barcelona, ratificada pel Tribunal Suprem

A finals d'abril, el Tribunal Suprem va confirmar la sentència de l'Audiència de Barcelona pel 'cas Palau' i va condemnar Fèlix Millet a 9 anys i 8 mesos de presó, Jordi Montull a una pena de 7 anys, sis mesos i 15 dies, i a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar a 3 anys i mig de presó per delictes com malversació de fons públics, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.

L'Audiència de Barcelona va desestimar durant el mes de juny el recurs de súplica de Millet mentre es resol la petició d'indult que ha fet al Govern espanyol, com havia demanat la seva defensa. La defensa de Millet va demanar suspendre l'execució de la seva condemna mentre no es resolgui una petició d'indult presentada al Govern central. L'Audiència de Barcelona ho va desestimar perquè considera que les malalties que la defensa explica que pateix el seu client «no són un impediment per al seu ingrés a presó».

Jordi Montull i Daniel Osàcar també van demanar la suspensió de la pena per motius de salut, però la petició va ser desestimada. En aquest sentit, cal recordar que Montull va ser traslladat a la Mútua de Terrassa a conseqüència d'un ictus.