Formatge

El millor formatge de l'Estat es fa a Catalunya

Està batejat com 'El Ferrer' en honor al tiet Josep

A qui no li agrada el formatge? És evident que hi haurà a algú que no li farà massa gràcia aquest làctic, però a una immensa majoria ens encanta.

El formatge és un aliment molt versàtil, el qual el podem consumir en receptes dolces, salades o fins hi tot sol. 

En un bon plat de pasta, com a farcit d'unes croquetes, en un pastís, en una exquisida fondue, en un flam, o simplement en una espectacular taula de formatges, entre moltíssimes altres combinacions.

A més, es pot gaudir de diverses formes: gratinat, fos, en crema, curat, entre d'altres. És tota una delícia per al nostre paladar.

El millor de l'Estat el fan a Catalunya

La dotzena edició del campionat 'GourmetQuesos', un dels esdeveniments gastronòmics més importants de tot el panorama estatal, es va celebrar tot just fa uns dies en el marc del 'Salón Gourmets', fira europea d'alimentació feta a Madrid.

Així, la formatgeria 'Cal Music', situada al poble El Mujal del municipi de Navars, va ser guardonada amb el primer premi de la categoria del millor formatge de vaca curat. Els catalans Lourdes Casas i Martí Just, són els responsables d'aquest èxit.

'El Ferrer'

Es tracta d'un producte tan exquisit que, fins hi tot, té nom. L'han batejat com 'El Ferrer' el qual «és una pasta cuita de sis mesos de maduració elaborada amb llet de vaca ecològica del Pirineu». 

«És un formatge molt especial per a nosaltres, ja que li hem posat un dels tants mots que li deien al meu tiet Josep de 'Cal Music', que ens va deixar fa dos anys».

Darrere d'aquesta elaboració hi ha una preciosa història familiar, «et tenim present cada dia i aquest formatge va per tu tiet, 'El Ferrer', l'ofici que et va caracteritzar tota la teva vida. T'estimem», van declarar a l'Instagram oficial de la formatgeria.

Més premis

No és el primer cop que la feina de la 'Formatgeria Cal Music' rep un reconeixement. L'any passat, van ser premiats amb tres guardons en el concurs internacional 'World Cheese Awards', una de les competicions anuals de formatges més importants. 

Així doncs, van rebre un 'Super Gold' i un 'Gold' pel formatge 'Gran Músic de Cabra', mentre que en tercer lloc, però no per això més important, va quedar el 'Tou de vaca'.