Pablo Neruda junt amb la seva dona

Les millors 60 frases de Neruda sobre la vida i l'amor

Molta gent considera que va ser el millor poeta de tot el segle XX

 

Hem rescatat diverses cites cèlebres del mestre de la poesia Pablo Neruda, que constitueixen l'essència més profunda de la seva obra. Emmarcada dins del realisme socialista a partir de l'any 1950, el seu eix central era la salvació de l'amor. 

La poesia de Neruda, farcida d'amor

La vida del poeta Pablo Neruda, nascut l'any 1904 i mort el 1973, va estar marcada en part pel seu compromís polític amb la ideologia comunista. Ara bé, l'amor com a motor que ho mou tot va ser sempre el centre de la majoria dels seus poemes. Tal com destaca 'Carácter Urbano', l'estil poètic de Neruda, a més, es caracteritza per un ús senzill del llenguatge a través d'antítesis i de metàfores que protagonitzen el temps, la dona i la natura. 

Un dels seus temes predilectes, de fet, va ser sempre  la pèrdua, la nostàlgia, l'absència i l'oblit. Ara bé, va saber eliminar la tristesa d'aquests temes i dotar-los d'esperança i bellesa en tot moment. L'obra poètica del xilè destaca per ser com una mena de joc de miralls en què veiem enfrontar-se l'esperança i el record, l'oblit i l'amor i la vida i la mort. 

Els poemes romàntics de Pablo Neruda han sabut enamorar una generació rere l'altra, i la seva gran obra 'Veinte poemas de amor y una canción desesperada' continua com el poemari romàntic que té més popularitat de tots els que s'han escrit.