Imatge de diversos tubs amb boletes de diferents colors de la loteria

Els 7 millors sortejos de Loteria: en quin pots guanyar diners més fàcilment

Descobreix quines probabilitats tens de guanyar La Grossa de Nadal, l'EuroMillones o La Primitiva

Milions de persones confien en l'atzar de la loteria, tot aspirant a un nivell de vida més alt. Cada any es gasten milers de milions d'euros en apostes i jocs d'atzar a Espanya. I això que, segons els estudis de probabilitat, les opcions que et toqui un premi d'aquestes característiques són molt baixes.

A Espanya hi ha diversos sortejos de Loteria que se celebren de manera setmanal o diversos dies a la setmana. Alguns participen en diversos sortejos i busquen tota mena d'estratègies per fer créixer les seves probabilitats de guanyar. Els trucs per guanyar la loteria no acostumen a funcionar, ja que al final sempre mana l'atzar.

▶️ Vídeo del dia

Però sí que és veritat que cada sorteig compta amb la seva pròpia estadística i alguns t'ofereixen més probabilitats de guanyar. Hi ha set grans sortejos de loteria a Espanya que tots coneixem. Descobreix quines possibilitats tens de guanyar l'Euro Milions, la Primitiva, la Loteria de Nadal o l'ONCE.

Quines possibilitats tens de guanyar l'Euro Milions

La veritat és que les possibilitats de guanyar el pot de l'Euro Milions són més aviat baixes. Has d'encertar els cinc números i les dues estrelles, un fet que li passa a 1 entre 140 milions. Tot i que és un sorteig cada cop més popular a Espanya, el més probable és que mai guanyis.

Detall d'una butlleta de l'Euromillones, un bolígraf i una tassa de cafè
L'Euro Milions, un dels sortejos més coneguts. | Pixabay
 

La cosa canvia quan es tracta dels premis petits. Per exemple, tens 1 possibilitat entre 7 milions d'encertar cinc números i una estrella. I 1 possibilitat entre 3 milions d'encertar cinc números i cap estrella. El més probable és encertar només dos números, però el premi és petit.

La Primitiva: probabilitats de guanyar

La Primitiva és un dels sortejos per excel·lència d'Espanya, amb premis de diversos milions. Per guanyar el pot has d'encertar sis números i el reintegrament. Però l'estadística diu que només tens 1 possibilitat entre 140 milions d'emportar-te el premi gros.

Passa el mateix que amb l'Euro Milions, i és que és més fàcil obtenir premis més petits. Per exemple, encertar els sis números sense el reintegrament augmenta les teves possibilitats fins a 1 entre 14 milions. I tens 1 possibilitat entre 54.000 d'encertar només cinc números.

Possibilitats de guanyar la Loteria de Nadal

El Sorteig Extraordinari de Nadal de la Loteria Nacional és una de les cites més esperades de l'any. Ofereix premis molt importants i els guanyadors es converteixen en milionaris. A més, hi ha una bona notícia i és que és més fàcil emportar-te la Grossa de Nadal que la resta dels sortejos.

Les estadístiques diuen que tens 1 possibilitat entre 100.000 d'emportar-te el primer premi i 1 entre 99.000 d'emportar-se el segon i el tercer premi. Les possibilitats d'emportar-te el quart són d'1 entre 50.000 i d'1 entre 12.000 per al cinquè. És dels sortejos més fàcils de guanyar a Espanya.

Les probabilitats de guanyar la Bonoloto

Per guanyar la Bonoloto has d'encertar els sis números de la combinació guanyadora. Amb un mínim de tres encerts pots emportar-te els premis menors. Segons l'administració de loteria, les probabilitats d'encertar els sis números són d'1 entre 13 milions.

El més fàcil és que et toquin els premis menors, ja que tens una possibilitat entre 54.000 d'obtenir cinc encerts. Tens una probabilitat d'1 entre mil d'encertar quatre números. Per contra, les probabilitats d'obtenir el reintegrament són molt elevades, 1 de cada 10.

Loteria Nacional: possibilitats de guanyar

La Loteria Nacional és un dels premis més populars a Espanya i se celebra dijous i dissabte. Per emportar-te el premi gros has d'encertar una combinació de cinc números i la sèrie. També hi ha premis menors si encertes només la terminació o el reintegrament.

La probabilitat de guanyar el primer premi de la Loteria Nacional és d'1 entre 100.000. Obtenir un reintegrament és més senzill, ja que passa 1 cop de cada 3. Per això, moltes persones decideixen provar sort amb aquest sorteig, ja que és un dels que ofereix més possibilitats de guanyar.

Quines probabilitats tens de guanyar l'ONCE

L'ONCE té diversos tipus de sortejos, des del diari fins al Cuponazo o el Sueldazo. El sorteig diari se celebra de dilluns a dijous, mentre que el Cuponazo es fa els divendres i el Sueldazo els caps de setmana. Cada setmana es reparteixen 55.000 cupons premiats.

Un home celebra tenir una butlleta guanyadora de la Loteria Nacional
Milions de persones somien en guanyar la loteria algun cop. | EP
 

L'ONCE no ofereix estadístiques sobre les probabilitats de guanyar el sorteig diari. Pel que fa al Cuponazo, les possibilitats de guanyar són d'1 entre 13,5 milions. Els premis són molt importants i per això és un dels sorteigs més jugats a Espanya.

Probabilitats de guanyar El Niño

El sorteig del Niño forma part de la campanya de Nadal de la Loteria Nacional, tot i que és menys popular que el Sorteig de Nadal. Se celebra la primera setmana de gener, coincidint amb el dia de Reis. En aquest cas, la possibilitat de guanyar un dels tres grans premis és elevada.

Com La Grossa de Nadal, tens 1 possibilitat entre 100.000 d'emportar-te un primer premi, un segon o un tercer. En el cas del reintegrament, les possibilitats augmenten a una de cada tres.