Foto dels nens de San Ildefonso cantant el Sorteig de la Loteria de Nadal.

Els nens de la Loteria de Nadal reben la millor notícia després de cantar el sorteig

L'Ajuntament de Madrid concedeix beques i ajudes als nens que van cantar els premis

L'Ajuntament de Madrid ha anunciat una cosa important per als nens del col·legi de San Ildefonso. Els exalumnes que hagin participat en els sorteigs de la Loteria de Nadal rebran una beca de 125.000 euros. La institució premia d'aquesta manera els nens més famosos del sorteig nadalenc.

L'àrea de famílies, igualtat i benestar social de l'ajuntament madrileny ha publicat el decret de convocatòria de beques i ajudes. Els beneficiaris són els exalumnes de la residència internat i del col·legi públic San Ildefonso. Però no tots els exalumnes i exalumnes.

La convocatòria de beques deixa clar que només es poden beneficiar d'aquestes beques i ajudes aquells que hagin cantat els sorteigs de Loteries i Apostes de l'Estat. Participar en els sorteigs de la SELAE té, per tant, el seu premi. Però també suposa una clara discriminació per a la resta.

Els nens de la sort

El col·legi de San Ildefonso és una antiga institució madrilenya adreçada a nens orfes i abandonats. Són tantes les llegendes que s'hi expliquen que han arribat a ser un mite. El 1771 van cantar per primera vegada en un sorteig de Loteria i van passar a ser coneguts com a 'nens de la sort'.

Dues nenes de San Ildefonso cantant un premi
Els nens de San Ildefonso reparteixen sort cada any. | Europa Press / Eduardo Parra
 

Des del 1812 es van convertir en la veu habitual del Sorteig Extraordinari de Nadal de la Loteria Nacional. Les seves veus són el gran distintiu del sorteig que se celebra anualment el 22 de desembre. I s'han quedat com a símbol de la il·lusió que desperta el sorteig cada any per Nadal.

▶️ Vídeo del dia

Inicialment, els nens cantaven el sorteig a canvi d'una compensació econòmica. Així va ser com es va consolidar la seva presència cantant els premis i, també, gràcies a això el col·legi de San Ildefonso s'ha fet conegut a tot Espanya. Ara, l'Ajuntament de Madrid reconeix la seva tasca amb aquestes beques.

Beques per als nens de la Loteria

L'Ajuntament de Madrid ha publicat el Decret de convocatòria de beques per a exalumnes de San Ildefonso. El text estableix l'objecte de la convocatòria. Es tracta de «regular les condicions de la concessió de beques i ajudes als exalumnes/es de la residència internat i del col·legi».

Però aclareix: «sempre que hagin participat en els sorteigs duts a terme per la Societat Espanyola de Loteries i Apostes dels Estats (SELAE)». D'aquesta manera, l'objectiu és «fomentar, en acabar l'Educació Primària, la continuació dels seus estudis en nivells superiors». El total de beques són 125.000 euros.

La concessió d'aquestes ajudes s'emmarca en el conveni subscrit entre l'Ajuntament de Madrid i la SELAE. La quantia de les beques es finançarà a través dels pressupostos municipals de 2022. Es destinaran a tota mena d'estudis superiors, excepte la Primària i els cursos a l'estranger.

Quants diners rebran

Els nens que rebran les beques i les ajudes per seguir la seva formació acadèmica han cantat els premis de la Loteria de Nadal en anys anteriors. Ara són ells els que rebran una compensació econòmica. Al decret de convocatòria es detallen les quanties que percebran els beneficiaris.

Una mà ensenyant una bola del sorteig de la Loteria de Nadal
Premi pels nens de San Ildefonso. | GTRES
 

Es calcularà cada beca per separat segons el centre i les necessitats de cada alumne. Hi ha complements per transport i material educatiu. A més, hi ha un complement de 1.300 euros per a ESO i FP, de 1.400 euros per a Batxillerat i de 1.500 per a estudis universitaris.