Les millors Universitats catalanes on estudiar i poder trobar feina

Les universitats privades ofereixen una millor ocupabilitat en totes les rames d'estudis, excepte en Ciències de la Salut

Estudiants a classe al Campus de Cappont per fer els exàmens de selectivitat, 07/07/2020
Les universitats privades superen a les públiques en l'índex d'ocupabilitat dels seus estudiants | Catalunya Diari

Aquesta setmana s'està celebrant la selectivitat, un seguit de proves que poden marcar el futur de molts estudiants que començaran una nova etapa a la universitat. Aquest és un pas molt important, i encara que algunes persones ja tenen molt clar què estudiar i en quina universitat fer-ho, ara ha sortit a la llum la llista dels centres on més graduats troben feina quan acaben els seus estudis. D'aquesta manera, aquells que encara estiguin indecisos o dubtosos, els pot ajudar una mica a prendre la decisió definitiva. 

Segons l'U-Ranking, un estudi elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), existeix una ocupabilitat molt major en les universitats privades pel que fa a les rames de Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria i Arquitectura i Arts i Humanitats. En canvi, només per una rama és la que guanya la pública: Ciències de la Salut.

Atenció personalitzada, però matricules més altes

Segons l'informe publicat, les privades aconsegueixen aquest índex amb més ocupabilitat perquè disposen d'«una atenció més personalitzada» als seus alumnes, els quals tenen un nivell socioeconòmic més alt, que les xarxes d'antics alumnes són més denses i actives i que els seus centres es troben en ciutats importants i pròsperes. 

«Han hagut de pagar matrícules més elevades i compten amb avantatges relacionals en un mercat de treball on la recomanació d'amics i familiars segueix sent un actiu clau en la recerca de feina», argumenta l'estudi d'U-Ranking, i segons publica 'El Español'. 

La Universitat Oberta de Catalunya, l'única pública amb bona posició al rànking

Si ens centrem en quines són les millors universitats catalanes per cursar aquests estudis, en Arts i Humanitats destaca la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), classificant-la en tercera posició de la llista. 

En canvi, en Ciències Socials i Jurídiques no hi ha cap universitat catalana en les primeres posicions, però la Universitat Ramon Llull (URL), la Internacional de Catalunya (UIC) i la UOC es troben en vuitena, novena i desena posició, respectivament. Per últim, en Ciències de la Salut hi destaca la Universitat de Vic.

Enginyeria i Salut, les més fàcils per trobar feina

Pel que fa a l'accés a un lloc de feina depenent la rama que estudiïs, aquells graduats en Enginyeries, Arquitectura i Ciències de la Salut són els que més facilitats tenen en accedir al mercat laboral en finalitzar la carrera. A més, l'U-Ranking també assegura que aquestes rames són les més ben pagades

D'altra banda, els estudiants d'Arts i Humanitats tendeixen a tenir-ho més complicat a l'hora de trobar feina. Pel que fa a les Ciències Socials i Jurídiques, l'estudi assegura que són persones sobrequalificades pels llocs de feina que acabaran ocupant, a més que les seves nòmines són inferiors.


Comentaris

envia el comentari