La ministra Delgado adverteix que les protestes del 10-N poden ser delicte «molt greu»

La ministra ha demanat a les institucions catalanes que «evitin qualsevol tipus de violència»
La ministra Dolores Delgado ha enviat un missatge als catalans | CatalunyaDiari.cat

La ministra de Justícia en funcions, Dolors Delgado, ha advertit aquest dilluns que els actes de violència o l'entorpiment dels comicis, durant la jornada de reflexió o el dia de les eleccions, poden ser constitutius de «delicte electoral, i a més molt greu».

 

En declaracions als mitjans de comunicació abans d'assistir a un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum amb la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, Delgado ha demanat a les institucions catalanes que «evitin qualsevol tipus de violència».

 

 

Una clara advertència

S'ha referit a la jornada d'aquest dilluns, dia en què la Família Reial es troba a Barcelona per al lliurament dels premis Princesa de Girona 2019, i a les eleccions generals del proper diumenge. «Que aquests dies passin sense cap tipus de violència ni entorpiment a les eleccions, ni a la jornada de reflexió ni al propi dia de les eleccions. Qualsevol altra cosa pot ser constitutiva de delicte electoral i més molt greu», ha advertit la ministra en funcions.

Dolores Delgado defensa la tranquil·litat a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Segons l'article 147 de la Llei Orgànica del règim electoral general, que «pertorbin greument l'ordre en qualsevol acte electoral o penetrin en els locals on aquests se celebrin portant armes o altres instruments susceptibles de ser usats com a tals, han de ser castigats amb la pena de presó de tres a dotze mesos o la multa de sis a vint».

 

També et poden interessar...Comentaris
Lluis
Espanya sols sap amenaçar empresonar robar .marxem rapit Visca la república Catalana lluny d'Espanya

envia el comentari