Foto de família dels ministres del govern espanyol al Complex de la Moncloa

Un ministre de Podem, el més 'ric' del govern espanyol: 5 milions d'euros de patrimoni

És el titular d'Universitat, Manuel Castells, que declara un patrimoni de cinc milions d'euros, dos dels quals en béns immobles

Des de fa uns dies, es pot consultar el patrimoni de cadascun dels ministres del govern espanyol a través del portal de transparència de l'Administració General de l'Estat. En les 'Declaracions de béns i drets patrimonials dels alts càrrecs' consten totes les seves propietats, i hi ha alguna sorpresa. Lidera la llista el ministre d'Universitats, Manuel Castells, amb un patrimoni de cinc milions d'euros, dos d'ells en béns immobles. El segueix el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que té una fortuna de dos milions. En la part alta, també hi ha la ministra d'Educació, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, amb un milió cadascun.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Pel que fa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, declara més de mig milió d'euros de patrimoni, 180.794 euros dels quals són en béns immobles. Sánchez té 73.159 euros en comptes corrents i 83.856 euros en assegurances de vida i pensions. Cal recordar que la retribució del president espanyol és de poc més de 7.000 euros mensuals.

Pablo Iglesias, que ben aviat deixarà de ser vicepresident, té un patrimoni de 770.000 euros, mentre que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, arriba als 800.000. Iglesias té una mica més de 233.000 euros en béns immobles i 111.000 euros al banc. Unes xifres semblants a les de Montero, que declara 335.000 euros en béns immobles, i 107.000 al banc. Cal recordar que els dos van comprar un xalet de 660.000 euros a Galapagar, amb una hipoteca de 540.000 euros a 30 anys.

Carmen Calvo, més patrimoni que el president espanyol

En un nivell similar al president Sánchez, amb prop de mig milió d'euros de patrimoni, se situen la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya; la ministra de Defensa, Margarita Robles; i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto. Un esglaó per sobre se situa la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, que declara una fortuna de poc més de 587.000 euros.

En la part mitjana de la taula està el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que té un patrimoni de 457.000 euros. Una xifra molt semblant a la del ministre de Transports, José Luis Ábalos, amb 422.000 euros, i de Carolina Darias, ministra de Sanitat, amb 398.000 euros. En aquesta franja també estan el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo (361.000), la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera (342.000) i el ministre d'Agricultura, Luis Planas (332.000).

Yolanda Díaz, futura vicepresidenta tercera, la que menys patrimoni té

A la part baixa de la llista, amb menys patrimoni, hi ha la portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; el ministre de Consum, Alberto Garzón; i la titular d'economia, Nadia Calviño. La que menys fortuna acumula és la ministra de Treball i futura vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, que declara 75.000 euros de patrimoni, la major part d'ells en béns immobles, i 7.000 euros en comptes bancaris.

Una altra curiositat és que l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, està entre els membres del govern espanyol que menys patrimoni tenen: 183.000 euros. Prop de Yolanda Díaz, està el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, amb 147.000 euros. Queda per conèixer el patrimoni del nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta.