Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu amb Pedro Sánchez.

Iceta es mulla i deixa clara l'opinió del govern espanyol sobre els indults als presos

El primer secretari del PSC i ministre de Política Territorial i Funció Pública es mostra disposat a assumir el cost polític de la decisió

Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu amb Pedro Sánchez.
Miquel Iceta és el ministre de Política Territorial i Funció Pública del govern de Pedro Sánchez. | ACN

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha tornat a posar sobre la taula l'indult als presos i s'ha mostrat disposat a assumir el «cost polític», encara que hi hagi informes desfavorables de la Fiscalia i el Suprem.

«No va tenir cost polític per a Suárez la legalització del Partit Comunista?»

«Els informes són preceptius, no vinculants. I diré més. No va tenir cost polític per a Suárez la legalització del Partit Comunista?», s'ha preguntat en veu alta Iceta en una entrevista dominical al diari 'El País'. «Si arribes a la conclusió que has de prendre una decisió que pot tenir costos polítics, però consideres que és imprescindible, la prens», ha insistit el ministre de Política Territorial, que també ha condicionat la represa de la taula de diàleg a la formació d'un Govern a Catalunya.

«La mesa de diàleg tornarà quan es posin d'acord els dos presidents. Ja vam votar al Congrés a favor de la proposta d'ERC i tenim els deures fets», ha recordat Iceta, que tornant al possible indult als presos ha precisat que és una decisió que encara no està madura. «Estem a l'espera dels informes preceptius i a partir d'aquí el ministre de Justícia portarà al Consell de Ministres una proposta. Pot ser atendre la sol·licitud o no atendre-la», ha assenyalat el ministre de Política Territorial. «I no, no és més fàcil dir que no. El que s'ha de fer és encertar. Ens movem en un terreny de molts grisos. Però si ens prenem el nostre temps és per estar segurs d'encertar», ha reblat Iceta.

Iceta defensa no visitar Junqueras a la presó

En paral·lel, el primer secretari del PSC ha defensat no haver visitat Junqueras a la presó i dels retrets per part d'ERC. «Quan més em critiquen més veig el sentit que ells volien donar-li a aquesta visita. Volien que semblés que estàvem convalidant el que va fer», ha comentat Iceta. «I nosaltres hem volgut ser molt clars. Podem sentir la solidaritat a nivell personal, però en cap cas mostrar un suport al que va fer, que va ser un error gravíssim», ha insistit el ministre de Política Territorial.

Iceta també ha posat la participació de Junqueras a la campanya per negar l'existència de 'presos polítics' a Espanya. «Pot xocar, però els que diuen que són presos polítics els repto a dir-me quins presos polítics fan campanyes electorals i van a la televisió en horari de màxima audiència», ha conclòs Iceta.