Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home comptant bitllets

Mira als calaixos: paguen fins a 6.500 € per la moneda d'1 pesseta més buscada

És un dels exemplars més difícils de trobar

Si encara conserves pessetes a casa, para atenció. Hi ha una pesseta per la qual paguen fins a 6.500 € i que qualsevol podria tenir als calaixos de casa.

Tot i que ja fa més de 20 anys que es va instal·lar el nou sistema monetari, les pessetes continuen estant presents a moltes llars. Sigui per conservar-les com a record o per afegir en un àlbum de col·lecció. Tanmateix, poca gent realment coneix el valor que aquestes peces han adquirit amb el pas del temps.

Els esdeveniments històrics tenen un paper molt important dins el món de la numismàtica. Pels experts, les monedes i els bitllets poden guardar un gran valor en funció dels moments històrics en què hagin participat.

Les monedes de pesseta que s'han revalorat molt

Les pessetes van estar en funcionament durant aproximadament 133 anys. Ara, algunes han esdevingut grans tresors per als experts en numismàtica. Els col·leccionistes de monedes saben el gran valor que han adquirit certes peces, per això, volen tenir a la seva disposició les més buscades.

La majoria de pessetes no tenen gran valor, però hi ha monedes especials per les quals els experts estan disposats a pagar enormes quantitats de diners. Acostumen a tractar-se de medalles amb característiques especials. Normalment, es tenen en compte els estampats, els errors i els tiratges. A més, perquè les monedes siguin considerades pels experts, han de mantenir un bon estat de conservació.

Moneda d'una pesseta
Per aquesta moneda d'1 pesseta ofereixen fins a 6.500 €. | Catalunya Diari

La taxació de monedes i bitllets

El Banc d'Espanya va tancar el termini establert per intercanviar pessetes per euros. No obstant això, hi ha molts ciutadans que encara conserven monedes com aquestes als seus calaixos. Si encara en tens a casa, avui t'alegraràs de no haver-les tornat a temps. Podries tenir a casa teva peces de gran valor, però les has de revisar bé, ja que no totes les monedes són taxades de la mateixa manera.

Segons el web Coleccionistas de monedas, les peces amb preus molt elevats no s'aconsegueixen fàcilment: «Encara que tots sabem de l'existència de peces que arriben a preus desorbitats, en realitat són extremadament difícils de trobar». Tot i això, assenyalen que el mercat de monedes antigues és molt ampli. Malgrat que la taxació de la majoria no és exagerada, hi ha molts exemplars amb què es poden obtenir beneficis.

La pesseta per la qual ofereixen 6.500 €

El mercat de les monedes està en expansió. Cada cop hi ha més les empreses que es dediquen exclusivament a la compravenda d'aquestes peces. De fet, les plataformes de subhastes han estat l'aliat perfecte per als col·leccionistes, que busquen aconseguir els millors exemplars.

Una pesseta amb la cara de Franco.
Si tens a casa aquesta moneda, podries guanyar molts diners. | Catalunya Diari

Actualment, una de les peces més destacades del mercat és una moneda d'1 pesseta. Encara que a primera vista pot semblar insignificant, els col·leccionistes estan disposats a pagar fins a 6.500 €. 

El portal de subhastes Todo Colección ha estat qui ha publicat la licitació. Es tracta d'una moneda encunyada l'any 1946. Tal com indica el mateix lloc web, es considera una peça especial per la seva raresa i per comptar amb molt pocs exemplars. Segons la casa d'apostes, només n'hi ha 139 unitats. La peça compta amb un estampat de Benlliure. A una cara hi ha la imatge de Franco; a l'altre, les estrelles 19 i 48 i, també, una llegenda «plus» llegible. La moneda pesa 3,34 grams i ha d'estar en bon estat de conservació.

Tot i que ja hi ha compradors que hi han licitat, la moneda encara segueix a la venda. El preu fixat per a aquesta pesseta és de 6.500 €, però el venedor està obert a rebre noves ofertes.