L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya.

Boya, atacada a les xarxes per criticar un vídeo de Kilian Jornet «dominant» la muntanya

L'exdiputada cupaire creu que «s'ensenya a dominar la natura, no a estimar-la, no a tenir-hi respecte»

Polèmica a Twitter per les darreres paraules de qui va ser presidenta del grup parlamentari de la CUP entre 2016 i 2017, l'aranesa Mireia Boya. L'exdiputada anticapitalista va reaccionar a un vídeo que va difondre l'esportista català Kilian Jornet, on se'l veia corrent a l'alta muntanya en unes imatges impressionants. Boya, ambientòloga de professió, va ser molt contundent responent el vídeo difós per Jornet:

La seva piulada va aixecar una forta polseguera a les xarxes, davant l'acusació de Boya a Jornet de traslladar implícitament un missatge de domini de la natura, allunyat del «respecte i l'estima». Unes paraules que fans de Jornet, però també desenes d'usuaris aliens a la seva pràctica esportiva, van posar en discussió. Boya va matisar més tard que té «tota l'admiració pel que fa» Jornet, però va apuntar que «el missatge implícit que arriba a molta gent és que tu, humà, també ho pots fer. Es perd el respecte a la muntanya i el nombre d'accidents i rescats s'han incrementat». Amb tot, però, els atacs de desenes d'usuaris no han cessat:

La resposta de Kilian Jornet

L'esportista Kilian Jornet també ha respost Mireia Boya a través de Twitter a través d'un fil de piulades explicatives. La mateixa Mireia Boya acaava agraint-li l'explicació:

Jornet hi responia, tancant així qualsevol polèmica: