La Missa del Gall de Torredembarra deixarà de fer-se a la mitjanit

La Parròquia de Sant Pere Apòstol de la Torre vol facilitar l'assistència a aquest ofici

S'acosten les festes de Nadal i la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra ja fa setmanes que treballa en els preparatius. Aquest dijous s'ha donat a conèixer una important novetat de cara a les festes: la Missa del Gall canviarà d'horari. Enlloc de fer-se, com és tradicional, a la mitjanit del dia 25 de desembre, la celebració s'avançarà a dos quarts de vuit de la tarda del dia 24 de desembre, amb la voluntat de facilitar una major assistència a aquesta missa.

La Missa del Gall es farà el 24 de desembre a dos quarts de vuit de la tarda

En una carta feta pública pel rector de Torredembarra, Mossèn Francesc Esteso, s'anuncia aquest canvi d'hora pel que fa a la Missa del Gall. Esteso apunta que, després de valorar amb el Consell Parroquial com fomentar l'assistència als actes nadalencs de la parròquia i després de tenir diverses opcions damunt la taula, «ens sembla que la més encertada és adaptar-nos als temps que estem vivint, no com una pèrdua sinó més aviat com un oportunitat per a tots».

Esteso també apunta diverses festivitats locals que han vist modificada la seva data o horari de celebració, com ara la festa de sant Sebastià (que ha passat a celebrar-se el diumenge més proper), la Celebració del Divendres Sant (que ara es celebra al migdia), la Vetlla Pasqual (que s’ha avançat més d’una hora) i la Missa de Santa Rosalia (que també comença abans).

Per què s'avança la Missa del Gall a Torredembarra?

D'aquesta manera,  la Missa del Gall 2018 serà dilluns, 24 de desembre, a les 19.30 hores, «que és l’hora litúrgica en la qual, de fet, comença la solemnitat del Nadal». Esteso explica que la Parròquia ha tingut en compte l'actual moment i els canvis en la manera de viure les tradicions. En referència a les famílies, diu que «si abans era costum que tothom, en família, participés a la Missa del Gall, avui ens trobem que cada vegada són més les famílies que aquesta nit es reuneixen entorn la taula», cosa que en dificulta l'assistència.

També parla dels més menuts i dels més grans. «A més, ens agradaria comptar amb la presència dels infants de la catequesi parroquial, que normalment no poden venir perquè a mitjanit es fa difícil que les seves famílies els portin a missa», diu el mossèn de Torredembarra en la seva carta. Finalment, fa una referència a la gent gran, quan argumenta que «l’edat avançada de molts feligresos dificulta que puguin sortir de casa a altes hores de la nit per anar a l’església».

Esteso es mostra «convençut» que aquest canvi «beneficiarà tothom». «Volem una Missa del Gall solemne, participada, amb infants, joves i gent gran», comenta.