Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020

Missatge d'advertència d'Illa: «Tardarem encara cinc o sis mesos en combatre el virus»

El ministre de Sanitat ha reconegut que venen «setmanes dures»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest dimarts que, «encara que tinguem una vacuna, tardarem encara cinc o sis mesos en combatre el virus», una convivència que obligarà a mantenir «mesures de protecció personal». El responsable de Sanitat ha demanat a tots els grups que s'esforcin per combatre la pandèmia, perquè venen «setmanes dures» i seria «imperdonable» que no treballessin junts, en resposta a les interpel·lacions del PP i de Vox en la sessió de control al govern al Senat.

Espanya rebrà 31 milions de dosis de la vacuna de la Covid-19

Segons ha manifestat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Espanya rebrà més de 31 milions de dosis de la vacuna del coronavirus de la companyia AstraZeneca entre els mesos de desembre de 2020 i juny de 2021. 

Va ser el passat 27 d'agost quan AstraZeneca va firmar amb la Comissió Europea un acord d'obligació de compra, el que suposarà 300 milions de dosis a tota Europa. El Consell de Ministres ha autoritzat que Espanya compleix la decisió europea en matèria de contractes de compra anticipada de vacunes.

Així, gràcies a aquest contracte, Espanya rebrà 31.555.469 dosis de la vacuna contra la Covid-19, de les quals 3.155.547 es rebran al mes de desembre. Dels 2.90 euros que val una dosi de la vacuna, 1.12 els abonarà el Fons ESI -fons de suport d'emergències de la Comissió Europea- i la resta serà abonat per cadascun dels estats membres.

«Pot haver-hi un increment del cost del 20%, sempre que sigui justificat i prèvia auditoria de les autoritats sanitàries europees», ha afirmat Illa. A més, ha afegit que Espanya es gastarà una mica més de 56 milions d'euros, que podrien ascendir a 76 si es produeix aquest increment del 20%».