Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un home gestiona bitllets d'euros, i al cercle, el logotip d'Hisenda

Missatge de l'Agència Tributària sobre els pagadors a la Declaració de la Renda

Hisenda aclareix la incògnita dels que han cobrat l'atur el 2023 i dubten si compta com a segon pagador

L'Agència Tributària s'ha vist obligada a aclarir una qüestió sobre els pagadors de cara a la Declaració de la Renda, que comença en un parell de mesos. En concret, la campanya començarà el 3 d'abril, una setmana abans del que és habitual.

I la veritat és que són molts els que dubten si l'atur compta com a segon pagador. Afortunadament, Hisenda ha reaccionat per a resoldre aquesta mena de dubtes. Així, l'organisme ha aclarit que aquest fet només aplica a aquells que superen certs límits de rendes .

Hisenda resol el dubte més gran: l'atur compta com a pagador

Des d'Hisenda expliquen que tenir dos pagadors no es limita als que tenen múltiples llocs de treball. També engloba el cobrament de prestacions contributives o subsidis per desocupació del SEPE.

Amb tot, les ajudes del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), siguin contributives o no, es consideren com a rendes i es troben dins dels pagadors addicionals. Això sí, amb les excepcions per a pagaments delegats i subrogacions laborals. Per tant, l'atur compta com a segon pagador i des d'Hisenda indiquen que és obligatori presentar la declaració de la renda en el cas següent.

Serà imprescindible fer-la si els ingressos anuals de l'exercici 2023 superen els 15.000 € amb dos o més pagadors i un mínim de 1.500 € obtingut dels pagadors que no són el principal. Així ens ho ha recordat l'usuari Francisco Martínez (@administraciontop) al seu compte de TikTok.

Calendari de la campanya de la declaració de la Renda 2024

D'altra banda, ja es coneix el calendari de la campanya de la Renda 2024. Entre el 3 d'abril i l'1 de juliol del 2024, es podrà presentar a través d'Internet. Des del 7 de maig a l'1 de juliol, serà possible fer la declaració per telèfon, si bé cal demanar hora del 29 d'abril al 28 de juny.

Calendari de la Declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril - 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (amb hora, 29 d'abril - 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (amb hora, 29 de maig - 28 de juny)

Finalment, entre el 3 de juny i l'1 de juliol del 2024, es podrà dur a terme a les oficines de l'Agència Tributària amb l'ajut del personal públic. A més, és obligatori igualment sol·licitar una hora que es pot fer des del 29 de maig fins al 28 de juny.