Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diversos treballadors de la sanitat vestint-se amb EPIs.

El missatge del Govern a la ciutadania en plena onada de contagis: «Tu que pots...»

La campanya del Govern 'Tu que pots parar, para' busca crear consciència entre els ciutadans que cal reduir les trobades socials i mostrar la importància i l'ostracisme de la feina sanitària

La Generalitat ha impulsat la campanya 'Tu que pots parar, para' per tal de fomentar la consciència entre els ciutadans que cal reduir les trobades socials. Per a l'executiu és «necessari» disminuir la pressió assistencial que provoca la pandèmia de Covid-19, i en aquest sentit el paper de les persones en la reducció de l'activitat social és clau per a reduir la tensió i l'ocupació. 

La campanya contrasta imatges de carrers, terrasses i platges plenes de persones amb l'activitat «frenètica» que es viu en l'atenció primària i els centres hospitalaris per a donar resposta a l'emergència sanitària. Amb això, el Govern vol conscienciar a la ciutadania que la seva actuació és «clau» per a reduir la tensió del sistema sanitari i reduir la pressió a què estan sotmesos els professionals de la salut, que s'ha disparat des de l'inici de la pandèmia.

La campanya apropa el món dels exteriors amb el frenesí dels centres sanitaris

En el comunicat emès per difondre la campanya, el Govern ha recordat les tasques a què el personal sanitari està dedicat a l'atenció dels malalts amb Covid-19. Se subratllava, en aquest sentit, el fet que el sector sanitari faci tasques tan cabdals com la realització de proves diagnòstiques i, des de desembre de 2020, la campanya de vacunació per a aconseguir la immunitat de grup.Per això, amb la campanya, el Govern insisteix que la pandèmia no es deté i fa una crida a la ciutadania perquè formi part de la solució, ja que «»la millor manera de contribuir a frenar la transmissió del virus és la prevenció».

Una de les jornades més fosques pel que a fa les dades Covid

El balanç de Salut d'aquest dimarts ha estat un dels més preocupants des de fa mesos. Si bé és cert que baixen els indicadors, l'ocupació als hospitals va creixent i també a les UCI, on ja hi ha 535 persones del total de 2.337 ingressats. Però més enllà de seguir creixent la pressió hospitalària per culpa del virus, s'ha disparat la xifra de defuncions en les últimes vint-i-quatre hores: se n'han declarat 58 de noves. Aquesta està sent la tendència dels darrers dies: entre el dia 19 de juliol i el 26 han mort 134 persones, a falta que s'actualitzi les dades de l'últim dia.