Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una botiga de Vodafone al fons, al cercle el logo de Movistar, ia l'esquerra, un home amb la mà a l'orella

El missatge de Movistar i Vodafone a aquells que es vulguin canviar d'operador ara

Les principals companyies del sector avisen que durant l'any hi ha millors èpoques per fer portabilitats

Canviar d'operador de telefonia no sempre és tan senzill com sembla. És normal preguntar-se si és el moment adequat per fer una portabilitat a una altra companyia o si és millor esperar. Movistar i Vodafone tenen alguns consells sobre quan és millor canviar d'operador i com aprofitar les millors ofertes.

Les companyies telefòniques llancen contínuament noves promocions i descomptes per atraure més clients. Tot i això, hi ha un període de l'any en què és més probable trobar ofertes atractives. Acostuma a ser entre octubre i desembre.

Durant aquests mesos, operadors com Movistar o Vodafone solen llançar les millors promocions. Això és perquè volen tancar l'any amb un bon nombre de clients. Per això, és comú veure descomptes significatius en tarifes de fibra, mòbil o plans combinats.

Muntatge d´una noia amb un telèfon i dues fotos de dues companyies de telèfon: movistar i vodafone
Movistar i Vodafone ofereixen millors ofertes a final d'any | Pexels, Movistar Plus+, Vodafone

Per què és millor fer la portabilitat a finals d'any?

Movistar i Vodafone recomanen fer la portabilitat a final d'any perquè és quan es poden trobar més promocions i descomptes. Durant el Black Friday, per exemple, les companyies telefòniques solen oferir preus més baixos, arreplega ADSL Zone. Aquests tres últims mesos de l'exercici és quan realment estrenyen el mercat amb tota mena d'ofertes.

En aquesta època, la competència entre operadors és més intensa. Les companyies llancen promocions de fins al 50% de descompte sobre el preu habitual de les tarifes.

Això és perquè volen atraure més clients i, al mateix temps, robar usuaris a la competència directa. Per això, si no tens permanència amb el teu operador actual, aquest és el moment perfecte per buscar descomptes en tarifes.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
L'estiu no és la millor època per canviar de companyia | Frank Vex

Tarifes de segona residència i estudiants

Si el que necessites és instal·lar Internet al teu segon habitatge, la millor època és ara, abans de l'estiu. Durant aquestes setmanes, els operadors solen oferir grans rebaixes a les seves tarifes de fibra per a segones llars.

Per part seva, les promocions per a estudiants solen repetir-se durant tot l'any. Tot i això, les millors ofertes solen llançar-se a partir de setembre-octubre, coincidint amb l'inici del curs escolar. Movistar i Vodafone, entre altres operadors, ofereixen descomptes especials en aquesta època per atraure els alumnes que necessiten Internet per als seus estudis.

Tot i que les millors propostes solen aparèixer a finals d'any, això no vol dir que sempre hagis d'esperar fins aleshores. Es pot donar el cas que la tarifa que us interessa tingui un descompte en un altre moment de l'any.

Per això és important estar atent a les ofertes de les companyies telefòniques. Movistar i Vodafone, per exemple, llancen promocions durant tot l'any.