Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla detall d'una dona amb el carnet de conduir a la mà

Canvia l'edat mínima per treure's el carnet: si ets jove, això t'interessa

El 2024, els joves de 17 anys podran conduir complint uns requisits, com ara anar acompanyats d'un adult

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat una important novetat que afecta els joves a Espanya. En poc temps, l'edat mínima per treure's el carnet de conduir serà de 17 anys.

Aquesta mesura, que ja s'aplica a França o Alemanya, cerca facilitar l'accés a la conducció als més joves i millorar-ne la formació viària. Si ets jove i estàs pensant a treure't el carnet de conduir, segueix llegint perquè això t'interessa.

Baixa l'edat mínima per treure's el carnet de conduir: des dels 17 anys

Fins ara, a Espanya, l'edat mínima per obtenir el carnet de conduir era de 18 anys. Tot i això, amb la nova normativa de la DGT, els joves podran començar a conduir a partir dels 17. Amb tot, aquesta mesura entrarà en vigor al llarg del 2024.

Els joves de 17 anys poden obtenir un permís de conducció provisional amb certes restriccions. Per exemple, han d'anar acompanyats d'un adult amb carnet de conduir i més de 5 anys d'experiència al volant. Aquesta mesura cerca garantir la seguretat viària i que els joves adquireixin experiència de manera progressiva.

Muntatge amb persona conduint al volant i permís de conduir
En pocs mesos, els joves es podran treure abans el carnet de conduir | PixaBay

A més, els joves hauran de complir els mateixos requisits que els més grans de 18 anys per obtenir el carnet de conduir. Això inclou aprovar l'examen teòric i l'examen pràctic.

Avantatges de la nova mesura de la DGT

La DGT ha explicat que aquesta mesura té diversos avantatges. En primer lloc, permetrà que els joves guanyin experiència de conducció de manera més primerenca i progressiva. Això pot contribuir a reduir els accidents de trànsit, ja que els joves estaran més ben preparats quan obtinguin el carnet definitiu als 18 anys.

En segon lloc, aquesta mesura pot facilitar la mobilitat dels joves, especialment a zones rurals o amb menys accés al transport públic. Poder conduir als 17 anys pot ser un gran avantatge per a aquells que necessiten desplaçar-se per motius d'estudi o treball.

Què opinen els experts sobre reduir l'edat mínima per conduir

La mesura ha estat ben rebuda per molts experts en seguretat viària. Argumenten que permetre joves conduir als 17 pot ser una bona manera de millorar la seva formació i reduir els accidents de trànsit.

Si ets jove i estàs pensant a treure't el carnet, aquesta és una gran oportunitat per començar a adquirir experiència al volant de manera segura. Recorda que la mesura entrarà en vigor aquest 2024, així que estigues atent a les novetats i comença a preparar-te per obtenir el teu carnet de conduir.